Grofovi pristupili SAAF-u

utorak, 15.12.2009.

Posmatrajući situaciju u kojoj se američki fudbal u Srbiji u ovom trenutku nalazi, kao i uslove za razvoj samog kluba, Grofovi su doneli odluku da pristupe Srpska asocijacija američkog fudbala. U izjavi za sajt saaf.rs predsednik KAF Grofovi Dušan Perišić, komentarišućirazloge prelaska u SAAF, je istakao:

Uvereni smo da će pristupanjem SAAF-u naš klub imati bolje mogućnosti za razvoj. U Asocijaciji je sve nekako bolje i sistematičnije organizovano, a ovo članstvo će nam omogućiti da zaigramo u ligi koja će biti baš prema našim merilima, u kojoj neće biti favorizovanih klubova niti velikih razlika. Nadam se da će i klubovi koji nam budu dolazili u goste uživati jer imamo jedan od najboljih terena u zemlji, sa pokrivenim tribinama za oko 500 gledalaca i infrastrukturom kojom, nadam se, možemo da doprinesemo da se podigne nivo ovog sporta na još veći nivo.

Perišić je u ime „Grofova“, izrazio nadu da će još više klubova pronaći sebe u ovoj priči, te da bi ekipi iz Novog Kneževca „bila čast da igra i 2. ligu američkog fudbala u Srbiji, a da se u prvoj nalaze stvarno najbolji“.
Srpska asocijacija američkog fudbala u ovom trenutku okuplja sledeće klubove: Vukovi Beograd, Novi Sad „Dukes“, somborski „Celtis“-i, Legionari iz Sremske Mitrovice, Imperatori iz Niša, Inđija „Indians“, Obrenovac „Sky Thunder“, KAF Vršac, Jagodina Celts, T-Rex iz Zemuna, beogradski „Highlanders“-i, „Hunters“-i iz Vrbasa, Mladenovac „Forestlanders“-i, Ruma „Guardians“-i i Grofovi iz Novog Kneževca.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo