Grofovi položili ispit

nedelja, 21.03.2010.

indians vs grofovi Igrači Grofova položili su prvi ispit u 2010. godini, pobedom nad Indians-ima 20:19 (0:6 ; 14:7 ; 6:0 ; 0:6) u utakmici prvog kola Superlige Srbije – divizija B, u Inđiji. Teže nije moglo, niti je osećaj mogao biti slađi posle trijumfa u meču za pamćenje. Novokneževčani, predvođeni odličnim kvoterbekom Dobrosavom Manićem, nisu se predavali uprkos rezultatskom zaostatku, koji je početkom druge četvrtine iznosio 13 poena, pa se na veliki predah otišlo sa minimalnom prednošću Grofova od 14:13. U nastavku, Paunovoćevo trčanje dugo 60 jardi omogućilo je gostima da u trećoj četvrtini povedu sa 13:20. Malo je nedostajalo da Grofovi od gotovog nameste veresiju. Na sreću, pet sekundi pre kraja susreta posle tačdaun-trčanja Ivana Prskala, Inđija je propustila šansu da dođe do trijumfa iz akcije za dva poena.
Prinuđen da obuče dres Grofova, zbog odsustva sedmorice igrača, bio je i predsednik Dušan Perišić.

Veoma sam zadovoljan ovom pobedom. Imali smo velikih problema u odbrani i napadu tokom prve četvrtine, ali smo do kraja meča poboljšali igru i stigli do trijumfa. Inđija uopšte nije slaba ekipa, što je dokazala i prošlogodišnjim igrama u Supreligi, pa samim tim ovaj naš rezultat je još vredniji. Na kraju želim da čestitam Indians-ima na fer i korektnoj borbi.

– rekao je Perišić.
Trener Milan Ilkić ne želi previše da se osvrće na susret u Inđiji, već gleda isključivo ispred.

Mi smo se već okrenuli utakmici sa Spartancima. Biće to još jedan težak zadatak u nizu, ali ciljevi su nepromenjeni, želimo da unapredimo svoju igru i da nastavimo sa dobrim partijama.

– poručio je Ilkić.
Epitet najboljeg igrača u redovima ekipe Novog Kneževca poneo je Ivica Dragičević. Petnaestogodišnji centar je uprkos ličnoj tragediji smogao snage da nastupi i pruži vrhunsku partiju za Grofove.

KRETANJE REZULTATA:
1. četvrtina
6:0 – Aleksandar Marković, hvatanje 10 jardi; dodavanje: Dejan Vujanić; PAT neuspešan
2. četvrtina
13:0 – Anđelko Markuš, hvatanje 5 jardi; dodavanje: Dejan Vujanić, PAT uspešan: Dejan Mijajlović
13:6 – Radoš Paunović, trčanje 8 jardi; pretvaranje za dva poena neuspešno
13:14 – Dobrosav Manić, trčanje 7 jardi; pretvaranje za dva poena: dodavanje Dobrosava Manića za Korvela Palatinuša
3. četvrtina
13:20 – Radoš Paunović, trčanje 60 jardi; pretvaranje za dva poena neuspešno
4. četvrtina
19:20 – Ivan Prskalo, trčanje 1 jard; pretvaranje za dva poena neuspešno

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo