Istorijska pobeda

ponedeljak, 12.04.2010.

grofovi vs spartanciIstorijska pobeda Grofova u Novom Kneževcu. U utakmici trećeg kola Suprelige Srbije – Divizije B, pred oko 300 gledalaca, Grofovi su savladali Spartance iz Subotice rezultatom 32:20 (0:6, 8:0, 18:7, 6:7) i tako po prvi put zabeležili pobedu na svom terenu. Posle nervozne igre u prvoj četvrtini, gostujući tim se prvi razigrao i došao do prednosti od 6:0. Spartanci su igrali odlično u defanzivi, a pokretljivom i kombinovanom odbranom osujeltili su napad Grofova. Međutim, kako je vreme odmicalo ekipa Novog Kneževca je polako pronalazila pukotine u odbrani gostiju. Rezultat mnogo bolje igre Grofova pre svega u napadu, bila je dobijena druga četvrtina 8:0 i potpuno otvorena utakmica. U nastavku, nakon vođstva Spartanaca 13:8, strpljivom i pametnom igrom domaćini su postepeno uvećavali prednost da bi na kraju stigli do velike pobede i prvog mesta na tabeli Divizije – B.
Kvoterbek Grofova Dobrosav Manić ponovo je bio efikasan, imao je dva tačdaun dodavanja i jedno uspešno prilikom konverzije za dva poena, a u „strelce“ se upisao i mladi lajnbeker Grofova, Aleksandar Maluckov koji je presečeno dodavanje iskoristio da postigne tačdaun za nedostižnih 26:13 za domaći sastav.

Bila je ovo stvarno dobra utakmica, a ja sam zadovoljan što sam kao početnik postigao svoj prvi tačdaun u Superligi. Imali smo nekoliko grešaka, kako u odbrani tako i u napadu, ali smo se izdigli iznad toga i uspeli da obradujemo publiku koja nas je bodrila. Nadam se da će u velikom broju doći i 25. aprila kada nam u goste stižu Hajlendersi. Spartancima moram da čestitam na fer igri, a saigračima na tome što su i u ovom meču pružili maksimum.

– rekao je Maluckov.

KRETANJE REZULTATA

1. četvrtina:
0:6 Danijel Vojnić, trčanje 8 jardi

2. četvrtina:
8:6 Radoš Paunović, trčanje 1 jard; pretvarenja za dva poena: Dobrosav Manić dodavanje za Edvina Čanadija

3. četvrtina:
8:13 Miloš Pejić, fambl vraćen 55 jardi za tačdaun; PAT uspešan: Danijel Vojnić
14:13 Nebojša Kanižaj, hvatanje 35 jard; dodavanje: Dobrosav Manić;
20:13 Radoš Paunović, trčanje 1 jard;
26:13 Aleksandar Maluckov, presečeno dodavanje vraćeno 35 jardi za tačdaun

4. četvrtina:
26:20 Marijan Erak, presečeno dodavanje vraćeno 20 jardi za tačudan; PAT uspešna: Danijel Vojnić
32:20 Vanja Ivošević, hvatanje 20 jardi; dodavanje: Dobrosav Manić

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo