Uspešno završena sezona

ponedeljak, 19.07.2010.

grofovi vs batsAmerički fudbal je u Novom Kneževcu za samo tri godine uspeo da stekne veliki broj poklonika, a ekipa Grofova je dobre rezultate u Supreligi Srbije – Divizija B nastavila i na međunarodnoj sceni. Po lepom i sunčanom vremenu, pred oko 400 gledalaca, Grofovi su odigrali svoju prvu međunarodnu utakmicu sa Segedin Bats-ima (Mađarska) i slavili rezultatom 20:0 (0:0; 6:0; 14:0; 0:0). Time je klub sa severa Banata okončao sezonu 2010. najuspešniju u istoriji, a sa komšijama iz Segedina dogovorena je bliska saradnja u narednom periodu.
Susret je obilovao lepim i atraktivnim potezima obe ekipe ali su Grofovi bili maštovitiji i neuhvatljivi u napadu, dok je odbrana uspešno čitala sve akcije gostujućeg tima. Na ovoj utakmici šansu su dobili igrači koji su imali malu minutažu u sezoni, kao i igrači koji su nedavno počeli da treniraju u klubu Marko Divjakov, Kornel Keszeg, Atila Juhaz, Viktor Cene i Srđan Rankov. Za ekipu Novog Kneževca nastiupila su i četiri igrača Sombora Vojkić Vlada, Predrag Mandić, Đorđe Mitrović i Vladimir Sotin, dok su u sportsku penziju otišli kapiten Saša Perkučin, Saša Vuletić i Sava Belančić (tri najstarija igrača), kao i Lazar Šibul iz Kikinde. Oni će i dalje biti u klubu, ali sada u ulozi trenera i savetnika.
Nakon utakmice, za igrače i goste, upriličena je zajednička večera u restoranu „Stadion“, a na meniju je bio grofovski pasulj koji su zajedničkim snagama skuvali Aleksandar Maluckov i Željko Divjakov.
Predsednik Grofova Dušan Perišić još jednom se zahvalio gostima iz Segedina što su prihvatili poziv da odigraju utakmicu sa Grofovima i čestitao im na prikazanoj igri i fer i korektom nadmetanju.

Ovom prilikom čestitam svi igračima i ljudima u klubu koji su se maksimalno trudili da ova sezona bude veoma uspešna i poručio bih im da veruju u sebe jer samo tako mogu napredovati. Posebno bih se zahvalio Opštini Novi Kneževac, Mesnoj zajednici, FK Obiliću, Lovačkom udruženju Novi Kneževac, Visa-Promu iz Sente, JP CINK, podpredsednicima kluba Predragu Beriću i Dragoslavu Dobnjakoviću jer bez njihove pomoći ne bi smo uspeli. Naravno, zahvaljujem se i preduzeću LASTA koji nas je ove godine vozio na gostovanja.

– rekao je Perišić.

KRETANJE REZULTATA

1. četvrtina:
0:0

2. četvrtina:
6:0 Dobrosav Manić trčanje 23 yarda

3. četvrtina:
12:0 Radoš Paunović trčanje 1 yard
20:0 Nebojša Kanižaj pass 17 yardi dodavanje Dobrosav Manić, pretvaranje za 2 Edvin Čanadi trčanje 2 yarda

4. četvrtina:
20:0

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo