Lagani tiski spust

nedelja, 15.08.2010.

lagani tiski spustDruga po redu manifestacija „Lagani tiski spust“, u organizaciji opštine Novi Kneževac, okupila je juče po podne razna nekonvencionalna plovila i veliki broj učesnika koji su u čamcima, splavovima, dušecima, traktorskim gumama, odnosno plovilima u svojeručnoj izradi i bez motora prevalili tok Tise u dužini od 11,5 kilometara.
Bila je to jedinstvena i nezaboravna avantura ljubitelja panonske princeze, koji su učešćem u ovoj zabavnoj regati iskazali ljubav prema reci i želju za druženjem. Posle laganog plutanja rekom, na novokneževačkom keju, učesnike je za nagradu čekao ručak od lovačkih specijaliteta koji su pripremili članovi LD „Novi Kneževac“.
Osim spusta nekonvencionalnim plovilima za sve učesnike i goste priređen je bogat kulturno zabavni program: takmičenje u pecanju, igre bez granica za najmlađe, revijalna regata KK „Obilić“, takmičenje u brzom ispijanju piva, a manifestacija je završena koncertom rok grupe Van Gogh i vatrometom pred više hiljada posetilaca.
Svoj doprinos manifestaciji pružili su i Grofovi organizujući mini turnir u odbojici na pesku i takmičenje u obaranju ruku.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo