Juniori putuju u Austriju

četvrtak, 03.03.2011.

trening kamp kovilovoIgrači Grofova iz Novog Kneževca, Aleksandar Kanižaj (1992) DB, Nebojša Kanižaj (1994) QB i Ivan Dragičević (1994) C, našli su se na spisku juniorske reprezentacije Srbije koja će 6. marta, u Beču, odmeriti snage sa vršnjacima iz Austrije. Proteklog vikenda juniorska reprezentacija u sportskom centru Karataš, kraj Kladova, započela je poslednju fazu priprema pred baraž utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Francuske. O utiscima sa kampa i predstojećoj utakmici sa Austrijom za naš portal govore reprezativci Grofova.

Trening kamp sa juniorskom reprezentacijom je premašio sva moja očekivanja. Treninzi su bili izuzetno kvalitetni, ali istovremeno i naporni. Naučio sam puno novih stvari i dopunio svoja stara znanja zahvaljujući stručnom trenerskom kadru. Žao mi je što nismo trenirali napolju jer nam vremenski uslovi nisu dozvoljavali. Ipak, i treninzi u hali su bili savršeni. U svakom trenutku sam se trudio da pružim svoj maksimum i da u pravom svetlu predstavim sebe i svoj klub. Drago mi je što sam stekao nove prijatelje i što sam imao prilike da treniram sa najboljim juniorima iz države. A životni san će mi se ostvariti kad budem stajao pored saigrača u dresu nacionalne selekcije i dok budem pevao himnu naše države. Za ostvarenje ovog sna dugujem veliku hvalu roditeljima, upravi kluba, trenerima u klubu i naravno mojim saigračima iz Grofova. Jedino znam da ću se maksimalno boriti za boje i čast države na terenu.

– rekao je Aleksandar Kanižaj.

Zadovoljan sam i presrećan što sam došao do juniorske reprezentacije Srbije. Meni lično, a mislim i svakom sportisti, je san da predstavlja svoju zemlju na nekom tamičenju. Zahvalan sam upravi kluba, trenerima, saigračima i „starijim“ igračima Grofova koji su me naučili da igram američki fudbal i što su me kao veoma mladog (16 godina) pustili da igram na jednoj od najodgovornijih pozicija u timu, centar ili sneper. Trudiću se da Grofove i moju zemlju predstavim u najboljem svetlu. Ovo mi je dalo još veći podstrek da nastavim da treniram još više i bolje i da budem uspešan u ovom sportu.

– istakao je Ivan Dragičević.

Trening kamp u Karatašu bio je veoma težak, ali i veoma poučan. Trenirali smo 2 puta na dan po 3 sata. Na njima smo najviše uvežbavali akcije, ali smo i ispravljali neke greške u igri. Imao sam prilike da radim sa odličnim trenerima koji su mi mnogo novog pokazali i ispravili stare greške, što je i bio cilj ovog kampa. Trudio sam se i davao svoj maksimum na treninzima, što je i dalo razultat tj. prolaz do reprezentacije Srbije. Mnogo mi je drago što ću igrati za reprezentaciju Srbije i što ću igrati sa najboljim juniorima Srbije. Posebno mi je drago što sam se, iz ovako malog kluba i grada (8000 stanovnika), sa svoja 2 saigrača našao na spisaku reprezentativaca, što je izuzetan uspeh i za sam Novi Kneževac. Na kraju zahvalio bih se trenerima kluba u kojem igram što su me naučili da igram američki fudbal, mojim saigračima iz tima i upravi kluba, ali najviše zahvaljujem roditeljima što su me u svemu podržali i bodrili.

– rekao je Nebojša Kanižaj.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo