Dragocena pobeda

utorak, 12.04.2011.

grofovi vs legionariSigurnom igrom od prvog do poslednjeg minuta ekipa Grofova stigla je do prvog trijumfa ove sezone. U utakmici drugog kola Superlige Srbije – Divizija Sever, odigranoj u Novom Kneževcu (Sremska Mitrovica formalno domaćin), Grofovi su savladali Legionare rezultatom 0:28 (0:0, 0:12, 0:0, 0:16). Tokom čitavog susreta duvao je veoma snažan vetar, koji je igračima obe ekipe stvarao mnogo problema u organizaciji igre.

Nakon rezultatski neizvesne prve četvrtine, dva odlična pasa QB Dobrosava Manića u poene su pretvorili WR Đorđe i Nebojša Mitrović, tako da su Grofovi na odmor otišli sa prednošću od 0:12. Drugo poluvreme susreta obeležio je konstantan pritisak odbrane Novog Kneževca, koja je uspela da dve presečene lopte (Kornel Palatinuš i Tamaš Balaša) unese u end zonu protivnika za konačni trijumf 0:28.

Pred kraj utakmice priliku da zaigra na svojoj poziciji dobio je i QB Nebojša Kanižaj koji će zajedno sa Aleksandrom Kanižaj, za dve nedelje, nastupiti za juniorsku reprezentaciju Srbije u baraž utakmici protiv Francuske.

Čestitam ekipi Sremske Mitrovice na fer i korektnoj borbi, kao i mojim saigračima na odličnoj igri i što su ostavili srce na terenu i ispravili greške iz prve utakmice. Pogotovo sam zadovoljan igrom odbrane jer smo uspeli da se konsolidujemo i da odradimo dobar posao i ne primimo TD.

– izjavio je nakon utakmice Slobodan Popov, MLB Grofova.

Zadovoljan igrom svoga tima bio je i trener DL Saša Perkučin.

Odlična i sigurna igra nam je omogućila da napravimo dobar rezultat. Zadovoljan sam našom igrom i u napadu i u odbrani. Pogotovo sam zadovoljan debitantima koji su igrali i pokazali da na njih možemo u budućnosti računati.

– rekao je Perkučin.

KRETANJE REZULTATA

I četvrtina
0:0

II četvrtina
0:6 Dobrosav Manić pas ka Nebojši Mitroviću, neuspešan PAT.
0:12 Dobrosav Manić pas ka Đorđu Mitroviću, neuspešan PAT.

III četvrtina
0:12

IV četvrtina
0:20 Kornel Palatinuš vraćanje intersepcije 35 jardi, Manić pretvaranje za 2.
0:28 Balša Tamaš vraćanje intersepcije 18 jardi, Kanjižaj ka Mitroviću pretvaranje za 2.

OSTALI REZULTATI – DIVIZIJA SEVER, 2. KOLO:
Inđija Indians – Subotica Spartanci 21:28 (7:14, 0:7, 0:7, 14:0)
Klek Knajts – Kikinda Mamuti 22:0 (8:0, 0:0, 6:0, 8:0)

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo