Prekid saradnje Manića i Grofova

utorak, 15.11.2011.

grofovi i manicNakon dve godine uspešne saradnje, QB Dobrosav Manić i Grofovi odlučili su da se rastanu. Do prekida saradnje došlo je na obostranu saglasnost, uz konstataciju da im se u ovom trenutku putevi razilaze.

Svojim igrama, u ekipi Novog Kneževca, Manić je opravdao očekivanja. Ovo se naročito odnosi na sezonu 2010. kada je klub takmičenje u diviziji Sever zavšio sa skorom 5-1, da bi kasnije u baraž utakmici savladao i Sremsku Mitrovicu.

O tome kako je primljen, o danima provedenim u Novom Kneževcu i svojim planovima, Dobrosav Manić je u intervju za naš sajt rekao:

Šta si očekivao kad si došao u Grofove i kako je proteklo prvo upoznavanje?

Očekivao sam dobro druženje, a kroz to i da dođe i dobar rad na treningu… Upoznavanje je prošlo jako, jako dobro jer se sve odvijalo u najboljem redu i onako kako sam očekivao.

Kakva je bila ekipa i kako si primljen?

Ekipa na prvi pogled nije izgledala onako kako sam je zamišljao, to je bio moj prvi utisak i mislio sam da to neće potrajati da će da se prekine pre nego što i počne… Jer sam ja imao jednu viziju, a klub drugu… Probali smo da stvorimo neku ofanzivnu igru koju Novi Kneževac nije pre igrao i to se ispostavilo kao odlično rešenje. Rezultati iz ove dve godine govore da je bilo i uspona i padova, a moj je utisak da me je tim prihvatio i da mu se svidela ideja da se igra mnogo ofanzivnije sa mnogo više poena nego što je to bilo prethodnih godina.

Koliko si bio zadovoljan u Grofovima?

U toku ove 2 godine bilo je situacija kada sam bio razočaran i nezadovoljan, ali naravno mnogo više kada je bilo obrnuto i to ću večno da pamtim jer se takvo iskustvo retko desava dva puta…

Planovi za budućnost?

Sad kada je saradnja prekinuta planovi su da se usredsredim na treninge u teretani i na terenu. Za sada još nisam odlučio gde ću da igram, ali je zasigurno da ću igrati negde. Samo čekam pravu opciju a to neću otkrivati do decembra… I naravno plan je da se što bolje spremim kako bih mogao, gde god da budem igrao, da pružim što bolje partije kako bi ušao u konkurenciju za reprezentaciju jer je to san svakog igrača.

Za kraj da li imaš nešto da poručiš za naš sajt?

Želim da kažem da sam proveo dve najlepše godine svog amerikog fudbala u Novom Kneževcu. Drago mi je što će se i dalje igrati lep i atraktivan fudbal jer smatram da Grofovi imaju dosta talentovanih igrača. Po meni i najtalentovanijeg mladog QB pred kojim je prelepa budućnost u američkom fudbalu – Nebojšu Kanižaja za koga imam samo reči hvale a naravno tu ne želim da izostavim ni ostale koji su zaista sjani pre svega momci… Želim im sve najbolje u životu i u karijeri. Nadam se da će naša saradnja da se nastavi i pored toga što nisam u klubu. Zahvalio bi se svima i poželeo sve najbolje. Napred Grofovi voli vas vaš QB Manić Dobrosav.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo