Derbi začelja

četvrtak, 10.05.2012.

najava mamuti vs grofoviAko pogledamo dosadašnje rezultate i trenutno stanje na tabeli PLS grupa Sever susret između Mamuta i Grofova sa pravom možemo nazvati derbi začelja. Prvi deo sezone Grofovi su završli prikovani za dno tabele, dok se Mamuti nalaze stepenik iznad. Stoga i jedni i dugi ovaj meč vide kao priliku da eventualnim trijumfom izbegnu „fenjer“ na kraju sezone.

Bez obzira na stanje na tabeli motiva u meču kada igraju Mamuti i Grofovi nikada ne manjka, jer smo za kratko vreme dobili derbi severnobanatskog okruga u kojem igrači žele da pokažu više nego u ostalim utakmicama.

Na startu sezone Grofovi su na svom terenu poraženi od ekipe Mamuta rezultatom 6:19, dok je godinu dana ranije na stadionu FK ŽAK odigran jedan od najuzbudljivijih mečeva koji je rešen nakon produžetka, takođe u korist Mamuta. Ipak, bez obzira na lošu statistiku, Grofovi se nadaju da mogu do pobede u Kikindi. Na ovom putu najveći hendikep biće im izostanak oba RB-a, Radoša Paunovića i Edvina Čanadija.

O očekivanjima pred ovu utakmicu govori potencijalni juniorski reprezentativac i CB Grofova Nebojša Pakaški koji je, iako igra svoju prvu sezonu, postao uzdanica odbrane i trenutno je vodeći u ekipi po broju presečenih lopti.

Ovaj meč vidimo kao najbolju priliku da zabeležimo prvu pobedu ove sezone, i dođemo u situaciju da se pomerimo sa poslednjeg mesta na tabeli. Ne zato što potcenjujemo kvalitet Mamuta, naprotiv smatramo ih favoritima u nedelju, ali na osnovu dosadašnjih igara mislimo da će ovaj meč biti mnogo bolja prilika za pobedu nego neki od preostalih tri. Kako je tenzija uvek velika u sudaru ove dve ekipe nadam se da će sve proteći u fer i korektnoj atmosferi. Nećemo da kukamo o problemima sa povredama, jer ih imaju i Kikinđani, nego ćemo sve svoje misli usmeriti na teren. Iako nismo najbolje radili proteklih nedelja nadam se da ćemo moći na pravi način da se suprotstavimo domaćinima i dođemo do velike pobede, jer bez obzira na stanje na tabeli mečevi protiv Mamuta uvek imaju poseban značaj za igrače ove dve ekipe.

– istakao je Pakaški.

Utakmica VI kola između Mamuta i Grofova igra se u nedelju, 13. maja sa početkom u 16 časova, na stadionu FK Žak u Kikindi.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo