Derbi začelja pripao Mamutima

ponedeljak, 14.05.2012.

mamuti vs grofoviU derbiju začelja, pred oko 350 gledalaca, Mamuti iz Kikinde savladali su na svom terenu ekipu Grofova rezultatom 28:18 (6:2, 6:8, 8:0, 8:8). Mamuti su tako došli do druge pobede u PLS grupa Sever, dok će Grofovi po svoj prilici sezonu zavšiti na poslednjem mestu, osim ako se ne dogodi neko čudo u preostala četiri kola.

Prema očekivanju, u Kikindi je viđen veoma zanimljiv i neizvestan meč. Susret je počeo odličnim kikom Nebojše Kanižaja u crvenu zonu Mamuta, gde je odbrana Grofova uspela da osujeti pokušaje domaćina da iz nje izađu i nateri ih da lošim snepom prebace svoju end zonu prilikom pokušaja panta. Mamuti su uspeli da se oporave od početnog šoka i već u sledećem drajvu sa lakoćom pređu teren i stignu do poena preko RB Aleksandra Aćimova. Usledilo je nekoliko dobrih odbrana na obe strane, da bi nekoliko minuta pre kraja prvog poluvremena Nebojša Kanižaj preciznim pasom uposlio u end zoni Mamuta WR Vanju Ivošević, koji se odlično snašao nakon što je lopta za dlaku preletela dvojicu igrača Mamuta. Međutim, radost Grofovi kratko je trajala. U preostalih par minuta Mamuti su uspeli da povedu 12:10 trčanjem QB Feketea.

Nakon odmora dogodio se verovatno i odlučujući trenutak meča kada su Grofovi propustili 4 pokušaja na 1 jard od end zone Mamuta. Usledilo je poentiranej Mamuta pasom Feketea ka Sabou za 20:10. Činilo se da su Grofovi u nokdaunu, međutim na samom startu poslednje četvrtine, Nebojša Kanižaj je fantastičnim trčanjem od 50 jardi nanizao nekoliko igrača Mamuta, uspeo za dlaku da izbegne izlazak u aut i dokopa se end zone protivnika. Ali još jedna idealna veza na relaciji Fekete-Sabo i brza egzekucija odnela je svaku nadu Grofova za preokret, a Mamutima donela drugu pobedu ove sezone.

Publika je mogla da uživa u dobro organizovanoj utakmici, lepim akcijama i atraktivnim potezima. Ono u čemu su se svi složili je da su pored Mamuta pobednici ovog derbija bile i sudije. Zaista bez ijednog prigovora i tenzije odsudile su ovaj meč na vrhunskom nivou i na kraju su zasluženo dobili pohvale sa svih strana, domaćina, gostiju, publike…

Utakmica kao što smo i očekivali – neizvesna do samog kraja. Mečevi ove dve ekipe polako dobijaju na prepoznatljivosti i kvalitetu i postaju nešto čime bi ova severna strana Srbije u američkom fudbalu mogla da se pohvali. Čak nas i je i nebo pogledalo, jer su kiša i vetar stali pred sam kik of. Što se tiče same utakmice pobedio je tim koji je u ključnim momentima bio dovoljno koncentrisan i za nijansu bolji u ovom meču i na tome im čestitam. Zadovoljan sam što je ovaj meč protekao bez čarki među igračima dve ekipe. Tome su u značajnoj meri doprinele i sudije koje su zaista vladale situacijom i bez ijedne sporne odluke faktički bile neprimetne na terenu, što ne mogu a da ne istaknem jer sam zaista oduševljen suđenjem u ovom meču. Slab rad u našim redovima je ponovo uzeo danak i toga smo svesni, ali ipak ostaje žal uvek kada se izgubi u derbiju. Čestitam i svojim saigračima koji su takođe odigrali dobru utakmicu. Činjenica je da nam je falio možda i samo jard da stvari budu drugačije. Sve najbolje u nastavku sezone i da ih zaobiđu problemi sa povredama i igračkim kadrom želim svojim prijateljima iz Kikinde.

– rekao je, nakon susreta, kapiten Grofova Vanja Ivošević.

KRETANJE REZULTATA

I četvrtina
0:2 sejfti odbrana Grofova
6:2 Aleksandar Aćimov trčanje 14 jardi

II četvrtina
6:10 Nebojša Kanižaj pas 17 jardi ka Vanji Ivoševiću, Ivan Radak pretvaranje za 2 poena
12:10 Branislav Fekete trčanje 1 jard

III četvrtina
20:12 Fekete pas 5 jardi ka Rudolfu Sabu, Fekete pretvaranje za 2 poena

IV četvrtina
20:18 Nebojša Kanižaj trčanje 50 jardi, Aleksandar Kanižaj pretvaranje za 2 poena
28:18 Fekete pas 65 jardi ka Sabu, Aćimov pretvaranje za 2 poena

VI KOLO PLS SEVER – REZULTATI
Kikinda Mammoths – Novi Kneževac Grofovi 28:18 (6:2, 6:8, 8:0, 8:8)
Sirmium Legionaries – Vrbas Hunters 20:16 (6:7, 14:9, 0:0, 0:0)
Sombor Celtis – slobodan

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo