Klub američkog fudbala Grofovi Novi Kneževac

Fleg pogon Grofova

petak, 25.05.2012.

grofovi fleg ekipaKAF Grofovi, nakon nešto više od pet godina, ponovo su počeli da okupljaju fleg ekipu. Za sada je projekat zamišljen sa ciljem da se dečaci zainteresovani za ovaj sport što bolje upute u pravila i nauče osnovama i tehnici. U zavisnosti od brojnosti i napredka igrača u nekom narednom periodu za očekivati je i organizovanje utakmica.

Nekoliko klinaca koji su američki fudbal igrali na ulici i u parku i redovno dolazili na utakmice Grofova, počelo je samoinicjativno da dolazi i na treninge. Klub im je izašao u susret, počeo da organizuje posebne termine za treninge flegovaca i na taj način otvorio vrata za sve one koji još nisu stasali za kontaktni sport.

Po rečima igrača u parku ih se redovno okuplja petnaestak, ali tada igraju full kontakt fudbal bez opreme, što verovatno utiče na odluke roditelja da ih puste na teren. U početku je i na treningu bio problem objasniti klincima da pedovi i kacige još uvek nisu za njih kao i obaranje i udaranje. Oni su to dobro prihvatili i pokazali da su veoma zainteresovani da ozbiljno rade, a ne da se „udaraju“.

Ovim putem klub se ograđuje od postupaka dečaka u slobodno vreme. Na to im je skrenuta pažnja na treninzima na kojima se garantuje rad kakav treba da bude u ovom uzrastu. Ujedno, klub apeluje na roditelej da ukoliko sumnjaju u ono šta dečaci rade na treningu dođu i lično se uvere da su šanse za povredu minimalne.

grofovi fleg ekipa i trenerZa sada se radu sa flegovcima najviše se posvetio Vanja Ivošević, kome pomaže i trener seniora Milan Ilkić.

O svojim utiscima flegovci od najmlađeg (9 godina) do najstarijeg (14 godina) u glas kažu:

Srećni smo što imamo dozvolu roditelja da dolazimo na treninge, i veoma smo zadovoljni kako se radi na njima. Nekada nam je malo teško, ali najbolji su treninzi kad se pošteno umorimo. Najviše volimo rad sa loptom ali smo shvatili i značaj vežbi bez lopte, jer smo tek onda videli koliko nam je rada potrebno. Najsrećniji smo kad nas trener pusti da odigramo fleg ali kako nas nekada nema dovoljno volimo i se dobacujemo, trčimo rute i radimo vežbe koordinacije. Nadamo se da će nam se priključiti još vršnjaka. Znamo da treba dosta vremena da prođe do seniora, ali ćemo zato steći dobru osnovu. Jako smo srećni što je klub uspeo da nam obezbedi pantalonice i majice.

Njihov trener Vanja Ivošević ističe:

Drago mi je da smo okupili određeni broj klinaca. Znam kako im je, jer sam i ja u njihovim godinama igrao „divlji fudbal“, a sada sam dogurao do određenog nivoa. Nadam se da će oni poći mojim stopama i dogurati mnogo mnogo dalje, jer već sada je primetno da ima talentovanih i vrednih klinaca. Drago mi je da za njih imamo odgovarajuće pantalonice i majice jer ih to dodatno ispunjava. Pozivam sve ostale zainteresovane da dođu i probaju.

Na kraju, sa ponosom navodimo imena dečaka za koje možemo slobodno reći da su osnivači fleg tima Grofova: Đole Raca, Marko Žiškov, Aleksa Neckov, Filip Bojinović i Milan Stojanović.


2 komentara

Komentar MILENA BANDIN :

27/05/2012

Svaka cast klubu sto je omogucio klincima koji zele da nauce neki novi sport mogucnost da steknu znanje u ovakvom sportu koji po mom misljenju nije mnogo rasprostranjen u SRBIJI.
Ovim putem se zahvaljujem trenerima i upravi kluba koji je obezbedio nasoj deci opremu i sto konacno postoji klub koji nasu decu prihvata i trenira bez ikakve nadoknade. NAPRED GROFOVI!!!

Komentar Vanjor WR #23 Grofovi :

28/05/2012

Hvala Vam puno, znate da su danas teška vremena i svi smo mi zaokupirani i privatnim obavezama van sporta, ali ovakve reči i podrška daju smisao svemu što radimo i vremenu koje ulažemo! Pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

Kopiraj kod

Unesi ili nalepi kod *


Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo