Sezona za zaborav

četvrtak, 12.07.2012.

vs kikindaFinalnom utakmicom u kojoj su beogradski Vukovi potvrdili dominaciju u Sportklub Superligi Srbije spuštena je i zvanično zavesa na domaće takmičenje u sezoni 2012. Sledi period analiza u kojem će ekipe sagledati šta je planirano, a šta je od toga realizovano u ovoj kalendarskoj godini, kako bi što spremnije dočekale nove pripreme.

Ekipa Novog Kneževca se nije proslavila ove sezone. Nakon dve godine u kojima je zbirno zabeleženo 10 pobeda i 4 poraza, Grofovi su takmičenje u Prvoj ligi Srbije grupa Sever završili na poslednjem mestu, bez zabeležene pobede na terenu (jedna službenim rezultatom) sa skorom 1:7.

Definitivno je da preoptimistične najave sa početka sezone u kojima se isticala borba za vrh nisu dobile pokriće na terenu. Optimizam je po svemu sudeći bio baziran na partijama u prethodne dve godine. Međutim usled određenih promena u igračkom kadru i podmlađivanjem ekipe nije bilo moguće sagledati pravu snagu ekipe pre samih utakmica. Već od starta počelo se sa lošim partijama i tako se nastavilo sve do kraja.

Oni koji prate Grofove od prvog dana kroz glavu su vraćali slike iz prve dve sezone u kojima su se Grofovi grčevito borili da uzmu svega nekoliko prvih daunova na utakmici. Nažalost u mnogim susretima ove sezone ekipa je delovala mnogo lošije nego tada kada se počinjalo, a očigledno je da među pojedinim igračima nije bilo vidnog napretka u odnosu na prošlu godinu.

vs somborOno od čega Grofovi ne beže jeste razlog za ovo posrtanje. Da li to zasićenost igrača, umor, poslovne obaveze ili nešto drugo pokazaće analiza, odnosno razgovor sa igračima. Ujedeno, prosek od 16 igrača na poslednje dve utakmice upalio je sve alarme u klubu i nateralo rukovodstvo da se ozbiljno pozabavi obezbeđivanjem igračkog kadara za narednu godinu.

Da ne bude baš skroz uzalud utrošena sezona, potrudili su se mladi igrači Grofova. Nekoliko njih je ove godine dobilo ozbiljnu šansu i slobodno se može reći da su postali lideri ekipe na svojim pozicijama, do čega su došli velikom posvećenošću. Tome svedoči i broj Grofova na spisku juniorske reprezentacije Srbije.

Seniore očekuje pauza, što se tiče treninga, do sredine septembra meseca kada je planirano okupljanje i početak priprema za novu, nadamo se uspešniju, sezonu.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo