Kvalifikacije za Prvenstvo Evrope

četvrtak, 30.08.2012.

juniorrski kamp vrujciUoči starta na kvalifikacionom turniru u Italiji, gde će se voditi borba za plasman na Prvenstvo Evrope 2013., juniorska reprezentacija Srbije odradila je protekle nedelje u Banji Vrujci završni deo priprema.

Prvi protivnik Srbije na turniru četiri nacije u Rimu, 7. septembra, biće sastav Velike Britanije. U drugom polufinalnom susretu snage će odmeriti reprezentacije Italije i Holandije, dok je finale zakazano za 9. septembar. Pobednika turnira naredne godine očekuje baraž utakmica za plasman na Prvenstvo Evrope.

Nebojša Kanižaj, QB Grofova i juniorske reprezentacije Srbije, nakon povratka sa petodnevnog trening kampa preneo nam je svoje impresije i očekivanja.

Pripreme su završene, koliko si zadovoljan proteklim trening kampom?

Trening kamp je ispunio moja očekivanja. Mislim da sam uspeo da se dokažem u jednom dobrom svetlu iako me je u tome blaža povreda ramena sprečavala. Trening kamp se održao u Banji Vrujci u hotelu u kome postoje svi uslovi za sprovođenje zahtevnih priprema. Dobar smeštaj sa dobrom i obilnom hranom, odličan teren sa prirodnom travom, opremljene sale u kojima smo se okupljali i odradili teoretski deo priprema. Povređeni igrači mogli su dobiti i tretmane masaže, a imali smo i pristup bazenu. Sve u svemu, zadovoljan sam i mislim da je baza u Banji Vrujci odlično mesto za održavanje priprema reprezentacije.

Kakva je bila organizacija rada na kampu?

Imali smo dva treninga na dan od po tri sata. Treninzi su bili veoma kvalitetni, sa mnogo novih i zanimljivih stvari. Najviše sam radio sa trenerom Blažom Bojićem koji je bio zadužen za QB i WR. Što se tiče rasporeda, treninzi su se održavali u jutarnjim i večernjim časovima. Između treninga smo imali teorisku nastavu na kojoj smo učili playbook i na kojoj su nam bile objašnjene stvari koje nisu bile jasne. Bilo je malo vremena i za odmor, uglavnom smo ga koristili za opuštanje u bazenu.

QB Nebojša KanižajDa li u ekipi vlada dobra atmosfera?

Atmosfera među igračima je odlična, za ovih pet dana stvorio se takoreći tim. Dišemo kao jedan što nam daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu u kvalifikacijama.

Rim?

Idemo korak po korak, prva prepreka na putu za Prvenstvo Evrope 2013. nam je selekcija Velike Britanije. Očekuje nas teška i neizvesna utakmica. Siguran sam da će svaki igrač pružiti svoj maksimum i da ćemo se boriti do kraja. Naravno da priželjkujem pobedu i učešće u finalu što bi bio veliki uspeh za Srbiju. Verujem da ova juniorska reprezentacija može uspešno da se nosi sa svim ekipama koje učestvuju na ovom kvalifikacionom turniru. Naporno smo radili, mislim da će se taj trud na kraju isplatiti i da ćemo ostvariti odličan rezultat u Rimu.

Ovom prilikom želimo svu sreću Nebojši i njegovim saigračima u najvećem izazovu do sada sa sportskog aspekta njihovih života. S obzirom na nekoliko sezona koje ima iza sebe, ne sumnjamo da će se Nebojša Kanižaj, ukoliko mu selektor Zoran Damnjanović ukaže šansu, nametnuti kao lider i uspešno predvoditi juniorsku reprezentaciju Srbije.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo