Novi Kneževac slavi Kanižaja

ponedeljak, 10.09.2012.

nebojsa kanizajNa kvalifikacionom turniru „četiri nacije“ za Prvenstvo Evrope, naša juniorska reprezentacija zauzela je drugo mesto. Nažalost plasman u baraž obezbedio je samo pobednik turnira, tako da naše juniore nećemo imati prilike da vidimo u borbi za Prvenstvo Evrope 2013.

Reprezentacija Srbije je u polufinalu savladala selekciju Velike Britanije rezultatom 21:3, dok je u finalu poražena od ekipe Holandije 7:14. Detaljnom analizom ovih utakmica sada se nećemo baviti s obzirom da je veliki broj ljudi ove mečeve pratio u direktnom prenosu, pogotovo Novokneževčana.

Razlog naravno – Nebojša Kanižaj. Kao što smo i najavili pre turnira, Kanižaj je igrao na poziciji prvog kvoterbeka reprezentacije. S obzirom na veličinu naše opštine smatramo da je ovo veliki uspeh, ako ne i najveći u skorije vreme na polju ekipnog sporta. Cela Evropa je na početku svake akcije našeg tima upirala očima u igrača sa brojem 10, a neretko je bio hvaljen i od strane komentatora za vreme prenosa.

Ponosni smo kako se Nebojša borio za svoju zemlju, posebno što je u polufinalu doživeo duboku rasekotinu prsta, ali je izdržao turnir do kraja. Protiv Britanaca ostvario je učinak pasom 14/7 za za zbirno 87 jardi od čega je jedan pas bio za TD, a trčanjem 2 nošenja za 10 jardi, od kojih je jedno bilo na samo par jardi od end zone Britanaca. U finalu 19/9 za 130 jardi, 1TD pass, i 2 presečene lopte.

Pogledajte zvaničnu statistiku mečeva: Srbija – Holandija i Srbija – Velika Britanija.

nebojsa kanizaj docekPrijatelji, porodica, saigrači i rodbina Nebojše Kanižaja priredili su, danas, iznenađenje juniorskom reprezentativcu Srbije u vidu mini dočeka na autobuskoj stanici. Nakon čestitki i pozdrava u kući porodice Kanižaj upriličen je koktel i uz opuštenu atmosferu sumirali su se utisci iz Rima.

Nažalost nije bilo prilike za opšrinijim intervujom sa Nebojšom s obzirom na gužvu u dvorštu porodice Kanižaj, a i njegovu iscrpljenost. Ali i iz svega par rečenica bilo nam je jasno koliko su naši juniori pružili u Rimu, pa nije ni bilo potrebe da navaljujemo sa pitanjima jer to Nebojšu svakako očekuje narednih dana. Već je najavljen prijem kod predsednika opštine, gostovanja na INFO kanalu, štampanim medijima…

Veoma sam umoran i gladan. Hvala vam svima što ste došli da me pozdravite, i na podršci tokom ovog vikenda. U golbalu ekipa je zadovoljna postignutim, mada mi je jako žao što nismo uspeli da trijumfujemo. Sada jedva čekam da legnem i da se naspavam.

– rekao je Nebojša Kanižaj.

Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo našim juniorima na svemu pruženom u Rimu i čestitamo im na osvojenom drugom mestu.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo