Grofovi otpočeli pripreme

utorak, 02.10.2012.

Grofovi pocetak pripremaProteklog vikenda, igrači KAF Grofovi započeli su pripreme za novu sezonu (2013). Odlično pripremljen teren FK Obilić i idealni vremeski uslovi omogućili su Grofovima da već od prvog dana krenu sa maksimalnim radom.

Među igračima koji su odradili trening u nedelju bio je i zadovoljavajući broj novajlija. Međutim, kako nas je iskustvo naučilo, sa tačnim brojem rukija na koje će Grofovi moći da računaju ipak treba sačekati par nedelja. Tada će se iskristalisati koji su to momci koji zaista žele da se bave ovim sportom.

Naravno pored dolazaka uvek postoji i određeni broj odlazaka, pa je tako definisani rok za uzimanje ispisnice od strane uprave (do početka priprema) iskoristilo nekoliko igrača koji su pojačali redove Vrbas Hunters-a, dok je Radoš Paunović, koji je za 4 sezone u dresu Grofova ostavio dubok trag i bio jedan od vodećih po broju osvojenih jardi, odlučio da se oproba u Novosadskim Dukes-ima.

Za sada, treninzi odvijaju u dva dela – prvi kondicioni (u cilju vraćanja igrača u ritam posle tromesečne pauze) i drugi tehnički.

Ovome dodajmo i da će projekat koji je zacrtan pred početak priprema, da se obezbede minimalni uslovi za klupsku teretanu u samoj svlačionici na stadionu, biti postepeno realizovan u narednom periodu.

Grofovi pocetak priprema 2Pred početak treninga igrače su pozdravili članovi uprave, a glavni trener Grofova igračima se obratio sledećim rečima:

Od vas očekujem da svaki trening iskoristite da napredujete kako tehnički tako i fizički. Vrednim radom ćete moći da ispratite napore koji vas očekuju i time smanjite rizik od povrede. Trenirajte zbog sebe i budite pošteni prema vašim saigračim tj drugarima. U vašoj želji za treningom videće se i kolika je vaša želja da ostvarite dobre rezultate u sezoni koja nas očekuje, jer bez rada i znoja nema ni uspeha, u šta ste se uverili prethodne sezone.

– naglasio je Milan Ilkić.

Dok su igrači istrčavali svoje prve krugove Ilkić je za klupski sajt istakao:

Zadovoljan sam brojem igrača na treningu. Ali svestan sam da je ovo tek početak. Iskustvo iz ranijih godina me uči da već posle par nedelja igrači polako dolaze u sve manjem broju, ali ovaj broj od 30-35 ljudi me ohrabruje da su ovoga puta u svojim glavama prelomili da žele da rade i pobeđuju. Ambicije u novoj sezoni moći ćemo da definišemo početkom naredne godine kada bude tačno utvrđen igrački kadar i jasna situacija na treningu. Želimo da što pre novajlije naučimo osnovama, kako bi mogli da se postepeno uključe u rad sa ekipom i pokažu da na njih možemo ozbiljno računati. Letnja pauza je ostavila traga, ali misim da će kroz nekoliko nedelja svi biti spremni da odgovore na zahteve treninga.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo