Jaka konkurencija na severu

utorak, 25.12.2012.

Nakon usvajanja kalendara takmičenja Suprelige, na red je došla i Prva liga. Na sednici Upravnog odbora SAAF održanoj 22. decembra u Sportskom centru Mladenovac na dnevnom redu je bio sistem takmičenja i raspored za sezonu 2013.

U odnosu na prošlu godinu zadržane su dve grupe (Sever i Jug) sa značajnom izmenom. Naime, pobednici grupa neće diretkno ostvariti plasman u Superligu već će u jednom mini plej-ofu (polufinale i finale) u okviru grupe biti odlučen pobednik. Bitno je napomenuti da ne dolazi do ukrštanja grupa već će se u okviru grupe četiri ekipe koje izbore to pravo nadmetati za konačnog pobednika, tako da će ponovo jedna ekipa sa sever i jedna sa juga ući u Superligu, odakle ispadaju dve poslednjeplasirane.

Takođe je značajno istaći i uključivanje novih ekipa u takmičenje, Vršca i Bora. Međutim pošto neke ekipe čine krajnje napore kako bi obezbedile uslove za takmičenje ostavljen je prostor do 20og januara da otkažu/potvrde svoje učešće. Ukoliko ne bude odustajanja do 20og januara grupe Sever i Jug činiće po šest ekipa.

Iz grupe Sever plasman u Superligu prošle godine je ostvarila ekipa Sremske Mitrovice, a u Prvu ligu je ispala ekipa Kleka, pa uz novouključenu ekipu Vršca grupa izgleda ovako: Klek Knights, Vrbas Hunters, Vršac Lavovi, Kikinda Mamuti, Sombor Celtis i Grofovi Novi Kneževac.

Na jugu je takođe bilo promena gde su Niški Imperatori izborili Superligu, a Ratnici iz Čačka ispali u Prvu ligu, dok će se prvi put takmičiti ekipa iz Bora. Grupa Jug: Čačak Angel Warriors, Mladenovac Forestlanders, Inđija Indians, Bor Goldenbears, Zemun Gorštaci, Požarevac Outlaws.

Što se tiče Grofova kalendar takmičenja izgleda ovako:

13/14. april
Vrbas Hunters – Grofovi Novi Kneževac

27/28. april
Grofovi Novi Kneževac – Kikinda Mamuti

11/12. maj
Sombor Celtis – Grofovi Novi Kneževac

25/26. maj
Vršac Lavovi – Grofovi Novi Kneževac

8/9. jun
Grofovi Novi Kneževac – Klek Knights

Polufinalne utakmice Prve lige Srbije na programu su 22/23. juna, dok su finalne zakazane za 30. jun/1. jul 2013. godine.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo