Tri poraza u Budimpešti

utorak, 05.02.2013.

Na svom debitantskom nastupu na „Cellect Arena kupu“ u Budimpešti, Grofovi se nisu proslavili. Doduše i ekipa je bila sastavljena specijalno za ovu priliku od igrača Grofova, nekoliko igrača Dukes-a (Novi Sad) i jednog igrača Mamuta (Kikinda).

Put Budimpešte ekspedicija je krenula u ranim jutarnjim časovima (4:30h), jer ih je na samom startu očekivao prvi meč u okviru grupe C protiv ekipe Đer Šarksa (Mađarska). Još uvek uspavani od puta Grofovi nisu mogli više od poraza 0:19.

Nakon pauze usledio je i drugi meč protiv Miskolc Renegadesa (Mađarska) gde su Grofovi poraženi rezultatom 10:22. S obzirom da je ekipa Renegadesa zauzela drugo mesto na turniru možemo slobodno reći da su Grofovi u ovom susretu značajno podigli formu.

U popodnevnim časovima usledio je wild card meč protiv ekipe Raptorsa iz Austrije. Za razliku od prethodna dva susreta, Grofovi su ovoga puta bili konstantno u vođstvu ali nisu izdržali do kraja. Izgubili su rezultatom 20:34.

Na Cellect Arena kup u ekipi Grofova istakli su se Ivan Radak (LB), na ovom turniru RB i QB, sa dva tačdauna i jednim pretvaranjem, Oliver Ostojin (WR) jedan tačdaun, Branislav Simin (TE) jedno pretvaranje i Nebojša Pakaški (CB) jedan vraćen fambl u end zonu.

Na kraju, konačan poredak na turniru „Cellect Arena kup“ izgleda ovako:
1. Nyíregyháza Tigers (Mađarska)
2. Miskolc Renegades (Mađarska)
3. Budapest Wolves (Mađarska)

Kako su Grofovi uložili svega par treninga u sklopu priprema za ovaj turnir, na prvom mestu je ipak bilo druženje. Igrači su bili jednoglasni u oceni da su uslovi u hali bili dobri, kao i sama organizacija turnira, a o lepšem delu publike na tribinama imaju samo reči hvale 🙂

Grofovi neće dugo razmišljati o ovom turniru, jer sledi ozbiljan rad u sklopu priprema za sezonu, a ovo iskustvo će im sigurno ostati u lepom sećanju.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo