Filip Stefanović novi QB Grofova

utorak, 12.03.2013.

Mesec dana pre starta takmičenja u Prvoj ligi Srbije, Grofove je zadesio veliki peh. Prvi QB ekipe iz Novog Kneževca i juniorske reprezentacije Nebojša Kanižaj prinuđen je da pauzira tri meseca zbog operacije. Kako je do početka sezone ostalo malo vremena uprava je morala brzo da reaguje.

Rešenje na najosetljivijoj poziciji u ekipi Grofovi su našli u Plavim zmajevima iz Beograda. Iako svesni da ulaze u rizik, jer uzimaju igrača bez igračkog iskustva na mestu QB, Grofovi su se ipak odlučili da pruže šansu mladom Filipu Stefanoviću.

Kako je prošao kroz trenažni proces Zmajeva, već na prvom treningu uverili smo se da Stefanović može biti prijatno iznenađenje ove godine.

Nakon prvog zajedničkog treninga sa svojom novom ekipom, razgovarali smo sa Filipom Stefanovićem o razlozima dolaska u ekipu Novog Kneževca i njegovim očekivanjima.

Kako si iz beogradskih Plavih zmajeva stigao u novokneževačke Grofove?

Kako je u Novom Kneževcu iskrsla nezavidna situacija iz razloga što Nebojša Kanižaj dosadašnji QB mora da propusti sezonu, u Plave Zmajeve je stigao poziv iz Novog Kneževca sa molbom da ukoliko su u mogućnosti pozajme QB-a. Tada me je kontaktirao sekretar kluba Plavih zmajeva i izneo mi predlog da provedem sezonu u Novom Kneževcu kako bih stekao igračko iskustvo i pritom pomogao Grofovima. S obzirom da sam pre godinu ipo dana počeo da učim na ovoj poziciji i kako su Zmajevi već popunjeni na poziciji QB-a Mraovićem i njegovom zamenom Antićem koji su dosta iskusniji od mene, odlučio sam u dogovoru sa porodicom i klubom da prihvatim ovu ponudu.

– istakao je Stefanović.

S obzirom da si pre nepune dve godine počeo da treniraš a sada si se našao u poziciji da budeš prvi QB ekipe u sezoni koja predstoji, šta misliš, da li ćeš uspeti da se uklopiš i za kratko vreme nadogradiš svoje znanje?

Mislim da neće biti veliki problem oko uklapanja u ekipu, a što se tiče igre i rezultata ne mogu ništa da obećam osim napornog rada i truda.Vikende ću provoditi u Novom Kneževcu i truditi se da što bolje se uigram sa ekipom i iskoristim što bolje to vreme, dok ću u toku nedelje i dalje trenirati u Plavim zmajevima što će mi sigurno mnogo značiti da što više i brže naučim.

– rekao je Stefanović.

Očekivanja u ovoj sezoni?

Borićemo se da ostvarimo što više pobeda i eventualno se plasiramo u plej of s obzirom da mi je uprava kluba predočila da su ambicije jedno od prva tri mesta, a u plej of vode prva dva. Na ličnom planu smatram da će mi ova sezona mnogo značiti, jer će biti veliko iskustvo za mene.

– naglasio je Stefanović.

KAF Grofovi se ovom prilikom zahvaljuju ekipi Plavih zmajeva iz Beograda na razumevanju i ustupanju mladog QB Filipa Stefanovića.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo