Novi tim za novu sezonu

nedelja, 17.03.2013.

grofovi treningKao i prošle godine, Grofovi u novu sezonu ulaze sa dosta izmenjenim sastavom. Pored rukija, u klub je stiglo i nekoliko igrača koji iza sebe imaju veće igračko iskustvo.

Sa druge strane, klub je napustilo dosta igrača od kojih su neki u Novom Kneževcu bili dugi niz godina. Uz nekolicinu igrača nekadašnjih Spartanaca koji su prešli u ekipu iz Vrbasa, tim je posle gomile pretrčanih jardi napustio dugogodišnji duo RB-ova Radoš Paunović (Novi Sad Dukes) i Čanadi Edvin (posao u inostranstvu).

Zbog privatnih, odnosno poslovnih obaveza za ekipu Grofova u narednoj sezoni neće nastupati ni Aleksandar Kanižaj (LB) jedan od lidera po broju obaranja, Ivan Dragičević (C) nekadašnji juniorski reprezentativac, Lazar Šibul (OL) i Norbert Mihalji (DE).

Tim iz Novog Kneževca je ostao i bez QB Nebojše Kanižaja, a na njegovo mesto je doveden Filip Stefanović iz Plavih zmajeva Beograd.

daniel vojnic hajdukKao dva najveća pojačanja Grofova ove sezone označeni su Subotičani Daniel Vojnić Hajduk (RB) nekadašnji MVP B divizije i Darko Pejić (DE). Doduše, Vojnić Hajduk i Pejić su prošle godine bili već viđeni u timu Novog Kneževca, ali im je u poslednjem trenutku stigao poziv iz Novog Sada te su odlučili da se oprobaju u Dukes-ima. Kako su Vojnić Hajduk i Pejić igrači sa nekoliko sezona u nogama, u klubu se nadaju da bi upravo oni mogli da donesu neophodne jarde u napadu, odnosnu čvrstinu u odbrani.

Nadamo se da ćemo uspeti da doprinesemo da ekipa ostvari svoje ambicije ove sezone. Uz dobru atmosferu u timu trudićemo se da opravdamo očekivanja i naravno obećavamo maksimum na svakoj utakmici.

– rekao je Daniel Vojnić Hajduk.

szeged batsPrijateljski odnosi Grofova i Batsa iz Segedina svoju kulminaciju imaće ove godine. Naime usled izmenjenog pravilnika o strancima nekoliko igrača iz Segedina će moći da nastupi za ekipu Grofova ove sezone. Dorgo Šandor, Katona Šandor, Lowy Akoš, Nadhazi Norbert, Sziklai Tamaš i Robert Sas se na treninzima već vredno nameću stručnom štabu i pokazuju da će se boriti svim srce za Grofove.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo