Grofovi stali pred zidom Mamuta

nedelja, 28.04.2013.

grofovi vs mamuti 13U prelepoj atmosferi pred oko 200 gledalaca, derbi Grofova i Mamuta je i ovoga puta opravdao očekivanja kada je u pitanju uzbuđenje i vrela atmosfera na terenu.

Na žalost Grofova i domaće publike, ekipa Kikinde je još jednom slavila u Novom Kneževcu rezultatom 13:0.

Na samom startu susreta, u prvom drajvu, činilo se da su Grofovi uspeli da zaustave nalet Mamuta, ali je na trećem pokušaju sevnuo pas od 50 jardi čime je ekipa iz Kikinde došla u izglednu poziciju za tačdaun. Branislav Fekete je iskoristio ukazanu šansu i trčanjem doveo Mamute u vođstvo.

Nakon toga Grofovi se ekspresno vraćaju u meč, lako dolaze na samo inč od end zone Mamuta. Kada su svi očekivali izjednačenje odlično je reagovala odbrana Mamuta i vratila Grofove 15ak jardi. Uspešno su gosti odbranili 4 pokušaja i uz to su iz igre izbacili Nebojšu Kanižaja koji je usled povrede ramena već u prvom drajvu završio meč.

Ubrzo zatim odlično je reagovala odbrana Grofova i pokupila fambl na 10ak jardi od end zone Mamuta. Ponovo se došlo na samo par koraka od poena, ali je zid u end zoni Mamuta i ovoga puta bio neprobojan.

Na poziciji QB u Grofovima su se smenjivali Filip Stefanović i WR Vanja Ivošević koji je uz Daniela Vojnić Hajduka uspevao da pravi probleme odbrani Mamuta trčanjem, ali ipak nedovoljno da bi se pribiližilo end zoni.

grofovi vs mamuti 13 s2Većim delom meča odbrane su bile na visokom nivou, ali su Mamuti ipak uspeli da se odlepe dugačkim pasom na četrvtom pokušaju za 20 jardi, što je ujedno i bio jedini propust odbrane Grofova u ovom meču.

Junak utakmice je sigurno QB Mamuta Branislav Fekete koji je bacio 1 i istrčao 1 TD. Odličnim prozivanjem akcija uspeo više puta iz izgubljenih pozicija da dovede svoj tim do prvog dauna.

Bez postignutog poena utakmica se ne može dobiti, bez obzira na odličan posao urađen u odbrani. Ostaje nam samo da žalimo za propuštenim prilikama na pragu end zone Mamuta.

– rekao je nakon susreta sejfti Grofova, Nebojša Pakaški.

Ovom pobedom Mamuti nastavljaju trku za plasman u Supreligu.

Kao i uvek protiv Grofova se igralo na jednu loptu, ali smo uspeli da slavimo u još jednoj tvrdoj utakmici. Nastavljamo ka cilju koji smo zacrtali ove sezone, a to je plasman u baraž.

– istakao je OL i trener Mamuta, Mirko Jočić.

KRETANJE REZULTATA:

I četvrtina
0:7 Branislav Fekete trčanje za 15 jardi, Matija Almaši PAT

II četvrtina

III četvrtina
0:13 Fekete pas ka Aleksandru Simulovu za 40 jardi, neuspešan PAT

IV četvrtina

II KOLO PLS SEVER – REZULTATI
Vršac Lavovi – Sombor Celtis 44:28 (8:12, 22:8, 8:8, 6:0)
Grofovi Novi Kneževac – Mammoths Kikinda 0:13 (0:7, 0:0, 0:6, 0:0 )
Klek Knights – Vrbas Hunters 14:42 (6:14, 8:0, 0:21, 0:7) – odigrano 21.04.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo