Prekid u Somboru zbog nevremena

nedelja, 12.05.2013.

celtis vs grofovi 13Pobeda u duelu „fenjeraša“ Sombora i Novog Kneževca pripašće po svemu sudeći domaćinima. Grofovima za utehu ostaje da su uspeli da poentiraju – prvi put ove sezone.

Ipak sa zvaničnim proglašenjem ove utakmice kao završene i da li će uopšte tako biti registrovana moraćemo da sačekamo par dana s obzirom da je, zbog nevremena, prekinuta na 5:20 minuta do kraja pri vođstvu Celtis-a 22:14 (0:7, 7:7, 7:0, 8:0).

No krenimo redom… Kako je ekipa hitne pomoći iz Sombora pokazala izuzetnu nekorektnost prema domaćinu, nakon 30 minuta zakašnjenja strpljenje je već počelo da izdaje domaćine, goste, publiku i sudije, pa je pronađen kompromis i utakmica je konačno mogla da počne.

Već u prvom napadu gosti iz Novog Kneževca su bili blizu vođstva, ali su nekompletni pasovi sačuvali domaćina. Nakon toga odbrana Grofova uspela je da izblokira fild gol Sombora, a ubrzo zatim i da dođe do intersepcije što je omogućilo napadu da iz dobre pozicije trčanjem Vojnić Hajduka upiše prve poene.

Sombor ekspresno uzvraća udarac i kratkim pasom preko Mandića dolazi do izjendačenja. Grofovi su lako uspeli da dođu do polovine terena i tada na scenu stupa, ruki u redovima gostiju, Milan Stanimirov koji je nakon kompletiranog pasa od 5 jardi u preostalih 45 nanizao gotovo celu odbranu Sombora i vratio vođstvo Grofovima.

Sa vođstvom Grofova počela je da pada i kiša, te je bilo jasno da će doći do nevremena s obzirom da su i munje počele da prate meč, pa je dogovreno da se odmah krene sa drugim poluvremenom, a da se četvrtine skrate na 10 minuta.

Kako se kiša pojačavala Grofovi nisu mogli više da se oslanjaju na pas igru, dok je Sombor snikom Radoševića došao do izjendačenja. Sombor je nastavio da trčanjem lako osvaja jarde, a nedugo zatim usledio je prvi prekid zbog bezbednosti igrača na terenu usled grmljavine.

Nakon 15-ominutne pauze Sombor prelazi u vođstvo, Grofovi su brzo prokockali 4 pokušaja i lopta je ponovo pripala Celtis-ima na 5:20 do kraja meča.

Kako se grmljavina nastavila i počelo da se smrkava usled kašnjenja početka i pauze zbog prekida nije bilo smisla čekati na novu priliku da igrači izađu na teren, pa su sudije bile prinuđene da okončaju meč.

Konačan sud o dešavanjima na utakmici i njenom konačnom rezultatu daće komesar za takmičenje u narednim danima.

Zanimljiva utakmica. Odigrali smo najbolju partiju sezone, ali u drugom poluvremenu kiša je bolje legla ekipi Sombora s obzirom da je nama odsekla pas igru, dok je njima trčanje lako prolazilo. Na kraju prekid, nastavak i konačan prekid. Kako god savez odluči Sombor je pobedu zaslužio igrom na terenu. Bolje se snašao u navedenim uslovima i smatram da ako ovaj rezultat ostane na snazi niko neće biti oštećen, jer u takvim uslovima ne verujem da bi se do kraja mnogo toga promenilo s obzirom da je lopta prešla u posed Somboraca na 30ak jardi od naše end zone.

– rekao je nakon susreta, kapiten Grofova, Vanja Ivošević.

KRETANJE REZULTATA:

I četvrtina
0:7 Daniel Vojnić Hajduk trcanje 12 jardi, Vojnić Hajduk PAT

II četvrtina
7:7 Branko Radoševi pas ka Predragu Mandiću 4 jarda, Nebojša Mitorvić PAT
7:14 Nebojša Kanižaj pas ka Milanu Stanimirov 50 jardi, Vojnić Hajduk PAT

III četvrtina
14:14 Radošević trčanje 5 jardi, Mitrović PAT

IV četvrtina
22:14 Boris Papic trcanje 8 jard,Papić pretvaranje za 2
utakmica prekinuta zbog nevremena (5:20 min. pre kraja)

III KOLO PLS SEVER – REZULTATI
Kikinda Mammoths – Klek Knight 37:6 (17:0, 13:6, 0:0, 7:0)
Vrbas Hunters – Vršac Lavovi 28:6 (6:0, 0:0, 14:6, 8:0)
Sombor Celtis – Novi Kneževac Grofovi 22:14 (0:7, 7:7, 7:0, 8:0 – prekid)

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo