Propuštena prilika

ponedeljak, 27.05.2013.

grofovi fild golI u četvrtom meču u ovoj sezoni Grofovi su ostali kratkih rukava. Iako oslabljeni neigranjem klasičnog QB-a, na gostovanju u Vršcu poraženi su, 16:3 (0:0, 0:3, 0:0, 16:0), u tvrdoj utakmici u kojoj su dugo uspevali da odbiju svaki pokušaj Lavova da ugroze njihovu end zonu i da drže vođstvo od fild gola razlike.

Odbranu Vršca mučila su dobrim delom susreta trčanja Vojnić Hajduka i Ivoševića, dok je odbrana Grofova bila na visoom nivou.

Kada su na samom startu poslednje četvrtine prišli na 3 jarda od end zone Lavova mnogi su već čekali da trijumfalno podignu ruke u znak prve pobede, jer činilo se da se Vršac posle 10:0 ne može vratiti u meč.

Mađutim, ekipa Vršca je dva pokušaja uspešno odbranila i uz promašen fild gol dokopala se lopte.

lavovi vs grofovi 13Tada je fulbek domaćina na volšeban način odbio napade nekoliko defanzivaca Grofova i uspeo da se domogne crvene zone gostiju. Nakon toga Lavovi su preokrenula rezultat pasom, a kasnije i overili trijumf.

Tvrda i neizvesna utakmica. Većim delom meča smo vodili 3:0 i ostaje žal što u poslednjoj četvrtini pri tom rezultatu nismo iskoristili 2 pokušaja na 3 jarda od end zone Vršca čime bi verovatno prelomili utakmicu. Izostankom Kanižaja i Stefanovića bili smo prinuđeni da igramo sa Ivoševićem na QB-u pa je stoga naša igra ponovo bila bazirana na trčanja Vojnić Hajduka i Ivoševića koja su dosta namučili Vršac. Međutim to je doprinelo da risiveri budu odsečeni od igre i bez prilike da se istaknu, pa je i odbrana Vršca uspevala da velikim pritiskom muči našu ofanzivnu liniju i zaustavlja neka trčanaj već u startu, pre svega ona odlučujuća na ulasku u end zonu. Prezadovoljan sam igrom odbrane jer su momci držali nulu više od tri četvrtine. Ne preostaje nam ništa drugo nego da u poslednjem kolu pokušamo da savladamo Klek i time izbegnemo nulu na skoru.

– izjavio je nakon susreta Milan Ilkić HC Grofova.

Ovom prilikom ekipa KAF Grofovi se zahvaljuje ekipi Vršca na uslove na koje je naišla u Vršcu, s obzirom da su svlačionice bile obezbeđene u poznatoj hali „Milenium“ gde je komfor na visokom nivou.

KRETANJE REZULTATA:

I četvrtina

II četvrtina
0:3 Vojnić Hajduk fild gol za 25 jardi

III četvrtina

IV četvrtina
8:3 Mladen Zlatić pas 20 jardi za Milanu Klariću, Zlatić pretvaranje za 2
16:3 Zlatić pas 15 jardi ka Ivanu Trniniću, Zlatić pretvaranje za 2

IV KOLO PLS SEVER – REZULTATI
Vrbas Hunters – Kikinda Mammoths 20:10 (0:3, 14:0, 6:0, 0:7)
Klek Knights – Sombor Celtis 28:0 (6:0, 14:0, 0:0, 8:0)
Vršac Lavovi – Novi Kneževac Grofovi 16:3 (0:0, 0:3, 0:0, 16:0)

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo