Sudar Grofova i Vitezova

sreda, 05.06.2013.

grofovi vs vitezovi 2008Nakon tri poraza na jednu loptu i skora 0-4, Grofovi će dati sve od sebe da sezonu završe makar sa jednom pobedom i pokažu da je učinak mogao biti drugačiji. U poslednjem kolu PLS grupa Sever u goste im dolazi stari rival, ekipa Vitezova iz Kleka.

16. mart 2008. godine, tri dana nakon što je u Novi Kneževac stigla oprema i nakon što su je igrači obukli drugi put, Grofovi su odiglali svoju prvu utakmicu. Tadašnji državni prvak, ekipa Kleka savladala ih je rezultatom 92:0.

Od tada ove dve ekipe odigrale su 5 mečeva (4 prijateljske i 1 prvenstvena) i svaki put su Vitezovi izašli kao pobednici.

Ujedno sa prvim mečom, započeli su i krajnje prijateljski odnosi ove dve ekipe.

Grofovi su od tada prešli put od dna do vrha i uz slabe prethodne dve sezone konačno žele da upišu pobedu i prvi put u svojoj istoriji trijumfuju protiv Vitezova.

Ipak, Vitezovima pripada uloga favorita s obzirom da je u dosadašnjem toku sezone ostvario skor 2-2, i uz povoljan rasplet u Kikindi gde igraju Mamuti i Lavovi mogao bi da se nada i drugoj poziciji odnosno baražu za superligu.

Jedan od četvorice preostalih aktivnih aktera tog istorijskog meča u ekipi Grofova, pored Pavlov Vladimira, Jonjin Ozrena i Ivošević Vanje, Vasilije Mekić je povodom predstojećeg susreta rekao:

Dolazi nam ekipa sa kojom smo se dosta puta sastajali i svaki put bili poraženi, ali je uvek bio uočljiv napredak u odnosu na istorijski meč. Sada je neko drugo vreme, Klek je napustilo dosta igrača, došli su neki mlađi, ali ono što je uvek prva asocijacija na Klek je najbolji srpski igrač Igor Vukoje. Ukoliko njega zaustavimo značajno ćemo otupeti oštricu napada Kleka i u tome vidim šansu pobedu.

– istakao je Vasilije Mekić, DL Grofova.

Utakmica između Grofova i Vitezova odigraće se u nedelju, 09. juna, sa početkom u 15 časova na stadionu FK Obilić u Novom Kneževcu.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo