Poraz u senci povrede Pakaškog

nedelja, 09.06.2013.

grofovi vs vitezovi 13aU poslednjem kolu PLS sever Grofovi su doživeli i peti poraz u isto toliko utakmica. Ovoga puta uspešnija je bila ekipa Kleka koja je slavila rezultatom 22:40 (6:16, 0:16, 8:0, 8:8).

Na veliki odmor otišlo se sa 6:32, tako da su u drugom poluvremenu Grofovi uspeli da sačuvaju čast.

S obzirom da je ekipa Klela danas poentirala iz svakog poseda i pretvorila svaku akciju za 2 poena teško je bilo odupreti se.

Već posle par akcija Vitezovi su pronašli put do end zone.

Međutim u pokušaju da zaustavi ulazak u end zonu povredio se sejfti Grofova Nebojša Pakaški, koji je odmah prevežen u Novi Sad u urgentni centar. U prvi mah su svi pomisli da se radi o prelomu noge, međutim kasnije su iz bolnice stigle koliko-toliko bolje vesti.

Nakon toga Grofovi uzvraćaju trčanjem Vojnić Hajduka, a do poluvremena Vitezovi predvođeni Igorom Vukoje uspeli su da skor podignu na 32. Vukoje je u ovom meču još jednom pokazao da je klasa za američki fudbal u Srbiji, iako nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji WR već je bio QB.

grofovi vs vitezovi 13bŠto se tiče Grofova u prvom poluvremenu vredan pomena bio je prodor Kanižaja (u ovom meču WR) i nekoliko dobrih trčanja Vojnić Hajduka.

U drugom poluvremenu Grofovi su malo konsolidovali svoje redove i sada već oprobani tandem Ivošević-Vojnić Hajduk trčanjem je upisao još 2 TD za Grofove. Vojnić je oba puta utrčao u end zonu, a Ivošević pretvorio za 2 poena. Prvom od dva tačdauna prethodila je odlična revers akcija kada je Milan Stanimirov osvojio 40 jardi.

Sa druge strane Klek je uspeo da upiše još 1 TD i održi 100% učinak napada u ovom meču, jer kako su se ekipe oslonile na trčanje vreme je brzo proteklo.

Čestitam ekipi Kleka na pobedi. Naša odbrana u koju smo se kleli ove sezone je zakazala i za neverovati da su iz svakog poseda Klečani poentirali. Čega smo se i bojali pre meča terenom je dominirao Igor Vukoje koji je i najveći razlog takvom stanju na terenu. Svaki put je našao izlaz i način da izbegne nekoliko teklova. Sa druge strane ostaje žal što nismo upisali makar jednu pobedu ove sezone, tako da nakon kraćeg odmora nastavljamo sa radom, a završnicu superlige i PLS, što bi se reklo, pratićemo sa tribina ili iz fotelje. Ovom prilikom bih se zahvalio i svim ekipama sa severa na dobrim utakmicama, jer svi mečevi su protekli bez incidenata, u lepoj atmosferi na terenu.

– rekao je HC Grofova Milan Ilkić.

KRETANJE REZULTATA

I četvrtina
0:8 Darko Pavlović trčanje 12 jardi, Igor Vukoje pretvaranje za 2 poena.
6:8 Vojnić Hajduk trčanje 39 jardi.
6:16 Vukoje trčanje 19 jardi, Pavlović pretvaranje za 2 poena.

II četvrtina
6:24 Vukoje pas 30 jardi ka Nenadu Pajiću, Pavlović pretvaranje za 2 poena.
6:32 Dimitrije Moromilov trčanje 1 jard, Nenad Pajić pretvaranje za 2 poena.

III četvrtina
14:32 Vojnić Hajduk trčanje 10 jardi, Vanja Ivošević pretvaranje za 2 poena.

IV četvrtina
22:34 Vojnić Hajduk trčanje 5 jardi, Vanja Ivošević pretvaranje za 2 poena.
22:40 Vukoje trčanje 20 jardi, Vukoje pretvaranje za 2 poena.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo