Demeter predvodi legiju Segedinaca

sreda, 12.03.2014.

Demeter Adam img 1Posle ispunjenja plana i dovođenja dvojce Amerikanaca, Grofovi su se okrenuli „okolnom“ tržištu.

Dugogodišnje prijateljstvo i saradnja sa Batsima i ove godine rezultirala je nastupom nekolicine igrača iz Segedina među kojima je i jedno zvučno ime.

Kako su Grofovi pre tri godine bili odskočna daska za Daniela Mencela koji sada sa uspehom brani boje Kiel Baltic Hurricanesa (Nemačka), ove godine došlo je vreme da jedan igrač posle uspešne sezone u inostranstvu dođe u Novi Kneževac.

Reč je o CB-u Demeter Adamu koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Bats-e, Bekešćaba Raptors-e i Ujbuda Rebels-e (svi iz Mađarske), da bi prošle sezone izborio angažman u Kristiansand Gladiators-ima (Norveška).

Demeter Adam img 2Pored toga Demeter je uspešno prošao prvo sito reprezentacije Mađarske.

Omaleni Demter (175cm, 75kg) biće veliko pojačanje u sekundariju Grofova s obzirom na iskustvo i kvalitet koji poseduje.

Sa Demeter Adamom smo se brzo dogovorili i on će ovu sezonu provesti u Grofovima. Demetera je posle epizode u Norveškoj zadesio prelom članka. Rehabilitacija je protekla uspešno, tako da spremno očekuje nove izazove. Na odluku da prihvati našu ponudu, znatno je uticalo i dovođenje dvojce Amerikanaca. Pored toga Demeter će igrati i sa drugarima iz Segedina kojih ove godine zajedno sa njim u našoj ekipi ima deset.

– istakao je potpredsednik kluba Oliver Ostojin.

Pored Demetera boje Grofova braniće starosedeoci Szasz Robert, Nadhazi Norbert, Sziklai Tamaš, Katona Šandor, kao i novopridošli Erdos Zoltan (LB), Bori Kristof Robert (CB), Tot Nandor (LB), Csengeri Daniel (OL) i Lowy Akoš (RB).

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo