Derbi okruga: Grofovi čekaju Mamute

četvrtak, 10.04.2014.

najava grofovi vs mamuti 14U drugom kolu PLS Sever ekipa Grofova u nedelju, u 15 časova, na stadionu FK Obilić u Novom Kneževcu dočekuje ekipu Mamuta iz Kikinde.

U uvodnim mečevima sezone Grofovi su poraženi u Vrbasu, dok su Mamuti na svom terenu savladali ekipu Sombora.

Biće ovo šesti međusobni duel ove dve ekipe. Tradicija je na strani Mamuta koji su do sada upisali četiri pobede.

Za kratko vreme ovi mečevi postali su prava poslastica za ljubitelje američkog fudbala jer je svaki susret obilovao uzbuđenjima i neizvesnošću.

Dodatnu draž daje i blizina ova kluba, prelasci igrača iz jednog u drugi klub, prijateljstvo, ali na terenu se sve to zaboravlja i svaki put se vodi pravi mali „rat“. Očekuje se da tako bude i ovoga puta.

Ovaj meč je Grofovima ujedno i šansa da povrate svoj ugled, poljuljan mnogim debaklima u protekle 2-3 godine, i da se vrate na kolosek zacrtanih ambicija na početku sezone. Sa druge strane, Mamuti bi pobedom zaokružili odličan start sezone.

Težak poraz i prikazana igra ekipe Novog Kneževca u I kolu ne ulivaju previše optimizma, ipak debitant u redovima Grofova Demeter Adam očekuje mnogo bolje izdanje svoga tima.

Kako već godinama dolazim u Novi Kneževac upoznat sam sa rivalstvom između Grofova i Mamuta. Nadam se da ću opravdati očekivanja ljudi u klubu i jedva čekam da istrčim na teren. Ekipa je svesna situacije u kojoj se nalazi, tako da jedino pobeda dolazi u obzir, a uz podršku naše publike ne bi smela da izostane.

– rekao je uoči susreta Demeter Adam.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo