Grofovi odustali od takmičenja

utorak, 24.03.2015.

grofovi kacigaKlub američkog fudbala Grofovi Novi Kneževac doneo je odluku o odustajanju od takmičenja u predstojećoj Drugoj ligi Srbije.

Na ovaj nepopularan korak Grofovi su se odlučili jer je klub poslednjih nedelja bio suočen sa velikim brojem odlazaka igrača (što zbog privatnih razloga, što zbog prelazaka u druge klubove).

I pored velike želje preostalih igrača da se sezona odigra (sa malim rosterom), preovladalo je mišljenje da bi time zdravlje igrača bilo izloženo velikom riziku, a upitno bi bilo i odigravanje utakmica do kraja sezone.

Svesni činjenice da će ova odluka izazvati oštre kritike, pre svega javnosti američkog fudbala, KAF Grofovi se ipak nadaju da će donekle naići i na razumevanje.

Klub se izvinjava navijačima i svima koji učestvuju u takmičenju pod okriljem SAAF-a, s obzirom da je početak sezone na pragu.

Nadamo se da će čelnici lige uspeti da prethodno objavljen raspored i sistem takmičenja, pre svega Druge lige Srbije, usklade sa ovom odlukom.

KAF Grofovi će u narednom periodu pokušati da oforme juniorsku selekciju koja bi se na jesen takmičila u JLS i koja bi uz nekolicinu preostalih seniora bila okosnica tima za narednu sezonu.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo