Grofovi se vraćaju na mapu američkog fudbala

ponedeljak, 05.09.2016.

Nakon pauze od dve sezone bez takmičarskih utakmica, Grofovi se vraćaju na mapu američkog fudbala.

Sredinom avgusta meseca otpočele su pripreme ekipe za debitantski nastup u seniorskoj fleg ligi (beskontaktna verzija američkog fudbala).

Tim će činiti igrači koji su i ranije aktivno igrali za Grofove, jedni se vraćaju iz drugih klubova gde su nastavili da igraju pod opremom, dok su drugi aktivirani iz „penzije“.

Iako su svi pretežno iskusni igrači sa velikim brojem odigranih utakmica, može se reći da je ekipa neiskusna s obzirom da se prvi put susreće sa pravilima flega.

Ukratko, u odnosu na američki fudbal na koji smo navikli, ovde će se igrati po turnirskom sistemu, 5 na 5, na terenu manjih dimenzija od redovnog, bez kontakta i sa određenim izmenama u pravilima, formacijama i kretnjama igrača.

Kako je ovo sve novo za svakog u klubu, na treninzima vlada odlična atmosfera, a igrači u glas poručuju:

Imamo još malo vremena do prvog turnira, trudićemo se da se što bolje, spremimo, pre svega da se upoznamo sa pravilima kako bi pružili dostojan otpor protivnicima. Ekipe sa kojima ćemo igrati su već imale prilike da osete čari flega pa ne želimo ništa da prognoziramo, osim da ćemo igrati srcem za Grofove, kao nekad. Radujemo se susretu sa starim poznanicima i protivnicima na terenu i nadamo se dobrim turnirima i gostoprimstvu.

Ekipe su geografski podeljene u dve grupe, (sever i jug) a nakon dva turnira po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe plasiraće se na treći, finalni turnir. Domaćini turnira biće naknadno određeni, a raspored prve faze takmičenja grupe Sever možete videti ispod.

Turnir I – 02. Oktobar

# Domaćin Gost
1. Indians Pastuvi
2. Orlovi Grofovi
3. Grofovi Indians
4. Pastuvi Hawks
5. Hawks Grofovi
6. Indians Orlovi
7. Orlovi Hawks
8. Grofovi Pastuvi
9. Pastuvi Orlovi
10. Hawks Indians

Turnir II – 16. Oktobar

# Domaćin Gost
1. Pastuvi Indians
2. Grofovi Orlovi
3. Indians Grofovi
4. Hawks Pastuvi
5. Grofovi Hawks
6. Orlovi Indians
7. Hawks Orlovi
8. Pastuvi Grofovi
9. Orlovi Pastuvi
10. Indians Hawks

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo