Grofovi prevazišli očekivanja u Inđiji!

ponedeljak, 03.10.2016.

Grofovi Fleg SenioriFantastičan povratak na teren Grofova! Na svom debitantskom nastupu u Fleg ligi Srbije, na prvom turniru grupe sever u Inđiji, Grofovi su zauzeli drugo mesto. Uspeli su da savladaju ekipe iz Požarevca i Obrenovca, dok su poraženi od domaćina i aktuelnog šampiona Srbije, ekipe Inđije koju sa klupe predvodi selektor seniorske fleg reprezentacije Ivan Prskalo. Ovaj rezultat Grofove stavlja u dobru poziciju pred drugi turnir (15. ili 16. oktobar) gde će imati priliku da nakon konačnog zbira pobeda i poraza izbore plasman na finalni turnir (prve 3 ekipe iz grupe sever i grupe jug). Ali, krenimo redom…

Na turnir u Inđiji Grofovi su došli u sastavu Mačak Nikola, Gomboš Sabolč, Paunović Radoš, Stanimirov Milan, Divjakov Bojan, Divjakov Marko i Ivošević Vanja.

Uprvom meču Grofovi su se sastali sa ekipom Obrenovac Hawksa. Već nakon prve akcije, igrači Grofova su osetili da u njihovim rukama i nogama još uvek ima „baruta“ kao nekad, pa su se upustili u borbu prsa u prsa sa protivnikom. Odlična igra u napadu i nešto slabija u odbrani, imala je za rezultat prednost Grofova od jednog poseda na poluvremenu. Međutim već nakon prvog poseda u drugom poluvremenu, Hawksi preuzimaju vođstvo i do pred sam kraj gledali smo rezlutatsku klackalicu, igralo se „poen za poen“. Nakon pravog trilera i dramatične završnice Grofovi su pri vođstvu od 2 razlike uspeli da spreče poene Hawska i u sledećem posedu uz poslednji sudijski zvižduk postignu još jedan TD, za konačnu pobedu 49:41. Istovremeno na drugom terenu Inđija je savladala Požarevac 38:12.

Nakon kratke pauze, na red je došao drugi meč i duel sa Pastuvima iz Požarevca. Meč je počeo neizvesno, nakon prvih par uspešnih poseda obe ekipe, Grofovi su konačno uspeli da konsoliduju igru u odbrani i uz perfektan napad, odlepe se na bezbednu distancu. Na kraju konačan rezlutat 52:19 u korist Grofova. Na drugom terenu Inđija beleži pobedu nad Obrenovcem 42:26.

Samim tim treći meč je bio i malo finale ovog turnira, jer su se sastale dve ekipe sa skorom 2-0 i direktno odlučivale o tome ko će preuzeti vođstvo u generalnom plasmanu nakon prvog turnira. Aktuelni šampioni Indiansi su krenuli silovtio i poveli nakon prvog drajva, ali su Grofovi uspeli odmah da uzvrate. Međutim, siti i zadovoljni nakon dve pobede, ali i nedovoljno iskusni i spremni kako bi se uhvatili u koštac sa jakim protivnikom, Grofovi su lako položili oružje pred šampionom – 12:42. Uporedo, na drugom terenu, Obrenovac je savladao Požarevac rezultatom 53:37.

Domaćin drugog turnira biće određen u narednim danima. Pobede i porazi na tom turniru dodaju se na rezultate ostvarene na prvom turniru i pravi se konačna tabela.

Nestvarno… Dugo posle turnira nismo bili svesni da li se ovo stvarno dešava. Nismo imali nikakva očekivanja, sami sebe smo proglasili autsajderima, međutim uspeli smo da prevaziđemo svaku ambiciju i stavimo sebe u povoljan položaj pred drugi turnir, a što je najbitnije, prezentujemo Novi Kneževac na dostojan način. Već posle prve pobede u drami sa Hawksima, sezonu smo proglasili uspešnom, međutim uspeli smo da savladamo i Pastuve. Istrošeni emotivno i fizički u duelu sa Indiansima nismo bili na najvišem nivou, a i treba mnogo rada da bi se dostigao nivo igre na kojem oni igraju, jer nama je ovaj turnir bio prvi susret sa pravilima flega. Lagao bih kada bih rekao da ambicije nisu porasle nakon ovog turnira, jer nam sada možda i jedna pobeda sa drugog turnira obezbeđuje vizu za finalni turnir. Pokušaćemo da do sledćeg turnira podignemo nivo igre, jer ekipa ima još mnogo rezerve, a nadam se i da će nam roster biti kompletniji kako bi svi igrači imali priliku za odmor tokom utakmice.

– izjavio je nakon turnira QB Grofova Mačak Nikola.

SFLS – grupa Sever

Datum Domaćin Gost Rez
1. oktobar Indians Pastuvi 38 : 12
1. oktobar Orlovi Grofovi 0 : 35
1. oktobar Grofovi Indians 12 : 42
1. oktobar Pastuvi Hawks 37 : 53
1. oktobar Hawks Grofovi 41 : 49
1. oktobar Indians Orlovi 35 : 0
1. oktobar Orlovi Hawks 0 : 35
1. oktobar Grofovi Pastuvi 52 : 19
1. oktobar Pastuvi Orlovi 35 : 0
1. oktobar Hawks Indians 26 : 42
Pos Team W L T PF PA Net Pts
1 Indians 4 0 0 157 50 107
2 Grofovi 3 1 0 148 102 46
3 Hawks 2 2 0 155 128 27
4 Pastuvi 1 3 0 103 143 -40
5 Orlovi 0 4 0 0 140 -140

NAPOMENA:

Ekipa Orlovi (Beograd), usled administrativnih problema prilikom registracije igrača i njihovih suspenzija, nije imala dovoljan broj igrača da nastupi na turniru pa su njihove utakmice registrovane službenim rezultatom. Samim tim svaka ekipa u generalnom plasmanu ima pobedu više nego što je ostvarila na terenu.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo