Overen plasman na finalni turnir

ponedeljak, 17.10.2016.

Fleg Turnir u Novom KnezevcuU nedelju 16. oktobra u Novom Kneževcu održan je drugi turnir fleg lige Srbije za grupu Sever.

Grofovi su iskoristili domaći teren i nakon zanimljivih utakmica, u ne baš sjajnim vremenskim uslovima, ostvarili su veliki uspeh, plasirali su se u TOP 6 ekipa u flegu u Srbiji. Turnir su završili sa skorom 3-1, i u generalnom plasmanu sa skorom 6-2 kao drugoplasirana ekipa u grupi ostvarili su plasman na finalni turnir.

Isti skor ima i aktuelni šampion Inđija, ali zbog boljeg rezultata u međusobnim duelima Inđiji pripalo prvo mesto.

Sve u svemu sam poredak na tabeli je bio stvar prestiža, jedino je bilo bitno biti među prve tri ekipe koje su izborile plasman na final turnir.

Pored Grofova i Indians-a svoju vizu za F6 obezbedila je i ekipa Orlova iz Beograda. Tamo će im se priključiti i prve 3 ekipe iz grupe Jug a to su: Bor Golden Bears, Kragujevac Wild Boars i Valjevo Werewolves.

Fleg Grofovi vs OrloviŠto se samog turnira tiče, Grofovi su u prvom meču odmerili snage sa ekipom Orlova mahom sastavljenom od aktivnih igrača beogradskih klubova pod opremom uz podršku uglednih prijatelja sporta, silno motivisanom da nadoknadi zaostatak izazvan izostankom sa prvog turnira.

Nakon početne razmene poena, Orlovi su uspeli da održavaju prednost od dva poseda tokom celog meča, koju Grofovi nisu uspevali da stignu što zbog svojih grešaka, što zbog skoncentrisane igre Orlova.

Na kraju su Orlovi bili bolji i rezultatom 27:13 odneli pobedu koja im je dala vetar u leđa za naredne mečeve. Uporedo, na terenu br. 2, Inđija je savladala Požarevac 34:19.

Fleg Grofovi vs PastuviNakon toga, silno motivisani Grofovi da zabeleže pobedu pred domaćom publikom i razreše dileme oko plasmana na F6, susreli su se sa ekipom Pastuva iz Požarevca koja je takođe tražila svoju šansu.

U veoma uzbudljivom meču, Grofovi su uspeli da na poluvreme odu sa poenom prednosti. U drugom poluvremenu ekipa Pastuva je nastavila da pritiska, dok su Grofovi konačno došli do svoje igre i kako je meč odmicao polako su lomili otpor protivnika za konačnu pobedu 32:18.

Istovremeno, Orlovi su savladali Indianse 26:18 i obezbedili sebi priliku da u direktnom duelu sa Pastuvima odluče o trećeplasiranoj ekipi grupe.

Fleg Grofovi vs IndiansRasterećni briga oko plasmana, Grofovi su ušli u meč sa aktuelnim šampionom Inđijom koja je dominantnom igrom na prvom turniru već ranije obezbedila učešće na finalnom turniru.

Indians-i su na turnir doputovali u nekompletnom sastavu u odnosu na prvi turnir, što su Grofovi iskoristili da uzmu skalp aktuelnom šampionu, i sigurnom igrom ostvare pobedu 34:16.

Uporedo, Orlovi su potvrdili perfektan skor na ovom turniru i pobedom nad Požarevcem 33:20 osigurali plasman na F6.

NAPOMENA:
Ekipa Obrenovac Hawks nije doputovala na turnir pa su njihovi mečevi registrovani službenim rezlutatom u korist protivnika.

Ponosan sam na svakog člana tima! Ovaj plasman je prevazišao sva naša očekivanja, u ovoj euforiji potrudićemo se da ostanemo nogama na zemlji i pokušamo da unapredimo našu igru kako bi na finalnom turniru pružili najbolje partije.

– izjavio je neposredno posle turnira WR Grofova Milan Stanimirov.

Ovom prilikom KAF Grofovi se zahvaljuju FK Obilić na pomoći u organizaciji turnira, a takođe i svim učesnicima na fer i korekntom ponašanju kako na terenu tako i u samom sklopu stadiona i svlačionicama.

SFLS – grupa Sever – Turnir II

Datum Domaćin Gost Rez
16. oktobar Pastuvi Indians 19 : 34
16. oktobar Grofovi Orlovi 13 : 27
16. oktobar Indians Grofovi 16 : 34
16. oktobar Hawks Pastuvi 0 : 35
16. oktobar Grofovi Hawks 35 : 0
16. oktobar Orlovi Indians 26 : 18
16. oktobar Hawks Orlovi 0 : 35
16. oktobar Pastuvi Grofovi 18 : 32
16. oktobar Orlovi Pastuvi 33 : 20
16. oktobar Indians Hawks 35 : 0

Konačan plasman

Pos Team W L T PF PA Net Pts
1 Indians 6 2 0 260 129 131
2 Grofovi 6 2 0 262 136 126
3 Orlovi 4 4 0 121 191 -70
4 Pastuvi 2 6 0 195 242 -47
5 Hawks 2 6 0 155 268 -113

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo