Petorica Grofova na Balkan Bowl-u

ponedeljak, 31.10.2016.

Balkan Bowl - GrofoviOvog vikenda, održan je Balkan Bowl (nezvanično prvenstvo Balkana u američkom fudbalu u raličitim uzrasnim i rodnim kategorijama) čiji je domaćin bio Sombor, uz učešće od preko 160 igrača.

Reprezentacije Srbije, Hrvatske, Slovenije i All star selekcije Vojvodine (SAFV) odmerile su snage u nekoliko kategorija (fleg fudbal – seniori, seniorke i pioniri, i tekl fudbal – juniori).
Za nas je najinteresantnije bilo nadmetanje seniora u fleg fudbalu. Naime, u ovoj kategoriji učestvovale su reprezentacije Srbije, Hrvatske i All star tima Vojvodine (ekipa sastavljena od najboljih fleg igrača čiji su klubovi pod okriljem Saveza americkog fudbala Vojvodine).

Iz ekipe Grofova poziv za All star tim Vojvodine dobili su Radoš Paunović, Oliver Ostojin, Ivošević Vanja, Sabolč Gomboš, Bojan Divjakov i Mačak Nikola, koji nije bio i mogućnosti da se na isti odazove. Saigrači su im bili šestorica igrača Inđije.

Balkan Bowl - All star SAFVU prvom meču, protivnik je bila Reprezentacije Srbije. S obzirom da se igrači dobro poznaju, na utakmici je vladala odlična atmosfera uz niz šaljivih komentara i dobacivanja. Ekipa Vojvodine, predvođena selektorom Vasom Vorkapićem, trudila se da ozbiljno pripreti „ljutom“ protivniku. Međutim uigranija reprezentacija Srbije opravdala je ulogu favorita i slomila otpor Vojvođana za konačan rezultat 40:25.

U drugom meču All star tim se sastao sa reprezentacijom Hrvatske. Viđena je neizvesna utakmica, a iako su vodili dobar deo meča Vojvođani nisu izdrzali do kraja i nakon preokreta i uzbudljive zavrsnice Hrvatska je slavila sa 28:20.

Balkan Bowl - MedaljaU finalu turnira Srbija je lako savladala Hrvatsku sa 47:19.

Privilegija je bila biti danas na terenu sa ostalim učesnicima. Atmosfera je bila fantasticna i na polju iskustva ovaj turnir će nam mnogo značiti. Ovo je bila odlična priprema za final turnir lige koji nas uskoro očekuje. S obzirom na veliki broj učesnika sve pohvale savezu i organizatorima na uspešno organizovanom turniru.

– izjavio je po povratku iz Sombora Sabolč Gomboš.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo