Sreća okrenula leđa, kraj sna posle dve drame

ponedeljak, 14.11.2016.

Grofovi Finalni turnirNa finalnom turniru Fleg lige Srbije održanom u subotu 12. novembra u Novom Beogradu, Grofovi nisu uspeli da se domognu medalje. Iz borbe za šampionsku titulu eliminisani su nakon dva poraza u grupi.

Šest ekipa koje su se plasirale na finalni turnir bile su podeljene u dve grupe. Grupu A činili su Inđija Indians, Orlovi Novi Beograd i Kragujevac Wild boars, dok su se u grupi B našli Bor Golden Bearsi, Valjevo Werevolves i Novi Kneževac Grofovi.

U prvom meču grupe Bor je savladao ekipu Valjeva rezultatom 37:28. Turnir je za Grofove počeo utakmicom protiv Golden Bearsa. Od starta susreta viđena je rezultatska klackalica. Ekipe su se smenjivale u vođstvu do samog kraja. Na oko dva minuta do kraja meča, ekipa Bora je stekla prednost od 4 poena i lopta je pripala Grofovima. Međutim ovoga puta Grofovi nisu uspeli da povrate prednost. Golden Bearsi su uspeli da se odbrane i dotuku Grofove, koji su se već okrenuli narednom rivalu, za na oko laku pobedu 57:40.

Grofovi Finalni turnir 2U drugom meču koji je odlučivao o drugom polufinalisti iz grupe B, sastali su se Werevolvesi i Grofovi. Još uvek nedovoljno oporavljeni od šoka iz prvog meča, Grofovi su kasno upalili motore u ovom susretu. Ekipa Valjeva je vodila 27:6 i činilo se da će Grofovi doživeti debakl. Međutim u poslednjoj sekundi prvog poluvremena Grofovi smanjuju na 27:13 i dobijaju preko potrebnu inekciju samopouzdanja. Na poluvremenu su izvršene taktičke korekcije u odbrani (činjenjca je da su trebale biti izvršene još u prvom meču) što je rezultiralo time da Valjevo ne postigne poene u nastavku meča. Sa druge strane vreme je nemilosdrno isticalo, a napad Grofova je jurio zaostatak. U poslednja dva minuta ušlo se rezultatom 27:21 i loptom u rukama Grofova. Napad je odlično napredovao, činilo se da su Grofovi blizu velikog preokreta, međutim na bizaran način i greške prilikom izvođenja lopte, lopta je ostala u blatu stadiona FK Sava i Grofovi su zaustavljeni na samo 5 jardi od end zone Valjevaca. U poslednjih 30 sekundi odbrana je Grofovima donela novu šansu, međutim bedem Valjeva je izdržao novi nalet Grofova čime je turnir za Grofove bio završen.

Osećanja su pomešana. Kreću se od razočaranja do ponosa. S obzirom da ni sami sebi nismo davali nikakve šanse pre početka sezone, veliki uspeh je uopšte bio naći se danas u Beogradu u borbi za medalje. Ali posle svega što smo prošli tokom sezone i danas, ne mogu da kažem da nisam tužan, jer smo svesni toga kako je trebalo danas da odigramo. Međutim bio je ovo jedan od onih dana kad vam jednostavno nije suđeno. Protivnici su danas bili bolji i čestitam svim osvajačima medalja, a i ostalim ekipama koje su učestvovale što na finalnom, što na prethodnim turnirima. Nadam se da će se i naredne sezona ekipa okupiti i podučena ovim iskustvom pokušati da ode korak dalje.

– istakao je pri povratku sa turnira pomoćni trener Grofova, Milan Stojanović.

Finalni turnirInđija Indiansi odbranili su titulu prvaka Srbije. Oni su u finalu pobedili domaćine turnira, ekipu Orlovi. Treće mesto i bronzanu medalju izborili su Golden Bearsi.

Grupa A

Domaćin Gost Rez
Indians Orlovi 40 : 25
Orlovi Wild Boars 43 : 20
Wild Boars Indians 37 : 74

Grupa B

Domaćin Gost Rez
Golden Bears Grofovi 57 : 40
Grofovi Werewolves 21 : 27
Werewolves Golden Bears 28 : 37

Polufinale

Domaćin Gost Rez
Indians Werewolves 41 : 6
Golden Bears Orlovi 45 : 57

Meč za 3. mesto

Domaćin Gost Rez
Werewolves Golden Bears 37 : 62

Finale

Domaćin Gost Rez
Indians Orlovi 45 : 38

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo