Decenija postojanja kluba

subota, 19.11.2016.

Grofovi 10 godinaDanas, 19. novembra, Grofovi slave svoj 10. rođendan. Pre tačno 10 godina grupa entuzijasta usudila se na krupan korak – da u malom mestu započne nešto novo do tada ne toliko popularno ni u državi, a kamoli u jednom gradiću, nešto za šta su im predviđali da će biti jednogodišnja u najboljem slučaju dvogodišnja avantura – da osnuje Klub američkog fudbala „Grofovi“ iz Novog Kneževca.

Krenulo se bukvalno od nule, sa papirom u ruci da je klub osnovan i bez delića opreme. Kroz par akcija i sastanaka okupljena je prva generacija od dvadesetak igrača. Mnogi su odustali bez da su i došli na trening. Neko jezgro koje će opstati se naziralo, dok se dobar deo igrača smenjivao iz treninga u trening. Postepeno deo po deo, stizale su lopte, rekviziti da bi posle nešto više od godinu dana stigla i kompletna oprema. Svi uslovi za takmičenje time su bili ispunjeni.

Grofovi 10 godina klubaKrenula je prva, druga, treća… sve do sedme sezone. Rezultata je bilo svakakvih, od početnih „katastrofa“ kroz koje većina novosonovanih „malih“ klubova prođe do plasmana u A diziviju u sezoni 2010. Posle jednogodišnje pauze, ove godine na desetogodišnjicu kluba odigrana je i osma (fleg liga) u kojoj ostvaren uspeh ako ne veći, onda ekvivalentan onom iz 2010.

Osim na terenu, bilo je uživanje putovati po celoj Srbiji, steći mnoga prijateljstva, doprineti razvoju i uređenju lokalne zajednice kroz radne akcije i stvoriti mnoge anegdote koje će se prepričavati zauvek.

Grofovi 10 godina kluba iz Novog KnezevcaBez nekih ljudi, kao i sponzora, ništa od ovoga ne bi bilo moguće i zaslužili su da im se na ovom mestu imena ispišu zlatnim slovima, ali s obzirom na desetogodišnji period nećemo nikoga imenovati, što iz straha da nekoga ne zaboravimo što iz želje da svi budu prvi među jednakima. Jer kroz klub je za 10 godina prošlo pa bezmalo oko 300 različitih igrača i imena (malo smo verovatno i rekli) i desetak trenera što u seniorskom što u juniorskom što u pionirksom uzrastu i svako je na neki način utkao sebe u istoriju Grofova. Čak su i dvojica igrača iz dalekih SAD nosili dres Grofova, dok su neki novokneževčani postali i reprezentativci svoje zemlje.

Danas, 10 godina kasnije, od prve postave igrača, preostao je još samo jedan aktivan igrač, dok je najtvrđe jezgro osnivača nakon zavreštka svojih karijera ostalo u svojstvu najbližih prijatelja kluba koji i dalje nesebično pomažu Grofove.

Ovom prilikom možemo samo da poželimo da kroz klub prođu još mnogi igrači i da budu ispričane još mnoge priče. A nama ne preostaje ništa drugo nego da bacimo pogled na neke stare slike i sećamo ih se što sa setom što sa osmehom na licu.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo