Prvi „Trofej Vojvodine“ 29. januara u Bečeju

sreda, 25.01.2017.

Turnir u fleg fudbalu za seniore – Trofej Vojvodine održače se po prvi put u nedelju 29. januara u Bečeju, u Omladinskom sportskom centru Mladost.

Domaćin i organizator turnira je KAF GTC Vianor Virdre iz Bečeja uz pomoć Opštine Bečej i Saveza američkog fudbala Vojvodine.

Na ovom turniru, kojim će se otvoriti sportska takmičenja u američkom fudbalu u 2017. godini, učešće je za sada potvrdilo sedam klubova iz Vojvodine: Meridian Inđija Indians, Novi Kneževac Grofovi, GTC Vianor Vidre Bečej, Klek Knights, Kikinda Mammoths, Sremska Mitrovica Legionaries i Novi Sad Wild Dogs.

UPLATE SREDSTAVA ZA PORODICU GRANIĆ

Klub američkog fudbala “Vidre”
Uroša Predića 10, 21220 Bečej.
Račun: 275-0010225931030-28, Societe Generale Bank.
MB: 28816138
PIB: 109153939

Turnir će imati i humanitarni karakter u cilju prikupljanja pomoći za obnovu objetka i električnih instalacija kuće u kojoj živi porodica Granić (Zdenko Granić, samohani otac dvanaestogodišnjeg dečaka Dina koji boluje od dijabetesa) a koja je oštećena u požaru koji se dogodio polovinom ove godine.

Pročetak turnira je zakazan za 11.00 časova kada bi trebalo da počnu utakmice po grupama, dok od 16.00 časova počinju završne utakmice turnira. Finalna utakmica je zakazana za 18:00 časova.

Iako je turnir prevashodno humanitarnog karaktera, lista prijavljenih ekipa nam govori da nas očekuju žestoke borbe za osvajanje turnira koji je ujedno i nezvanični kup Vojvodine. Među prijavljenima kao najveći favorit ističe se aktuelni šampion Inđija, dok su ostale ekipe mahom stabilna imena američkog fudbala u Srbiji. Iako većina ekipa pretežno svoju organizaciju bazira na tackle fudbalu, ne sumnjam da će se uz znanje i kvalitet koji poseduju lako prilagoditi uslovima flega. Poučeni iskustvom iz fleg lige pokušaćemo da ostvarimo zapažen rezultat na ovom turniru koji će po kvalitetu biti minimum u rangu fleg lige. Pozivam sve ljubitelje američkog fudbala da svojim prisustvom podrže ovu akciju i zahvalio bih se domaćinima koji su uradili veliki posao organizujući ovaj događaj.

– istakao je Sabolč Gomboš.

Učesnici turnira su podelji u dve grupe, a rangiranje ekipa je određeno na osnovu učinka seniorskih fleg timova ukoliko su učestovovali u ranijim fleg takmičenjima i prema imenima klubova.

GRUPA A GRUPA B
Meridian Inđija Indians Novi Kneževac Grofovi
GTC Vianor Vidre Bečej Klek Knights
Kikinda Mammoths Sremska Mitrovica Legionaries
Novi Sad Wild Dogs

Raspored utakmica po grupama

GRUPA VREME DOMAĆIN GOST
A 11:00 GTC Vianor Vidre Bečej Novi Sad Wild Dogs
A 11:30 Kikinda Mammoths Meridian Inđija Indians
B 12:00 Klek Knights Sremska Mitrovica Legionaries
A 12:30 Meridian Inđija Indians GTC Vianor Vidre Bečej
A 13:00 Novi Sad Wild Dogs Kikinda Mammoths
B 13:30 Novi Kneževac Grofovi Sremska Mitrovica Legionaries
A 14:00 Meridian Inđija Indians Novi Sad Wild Dogs
A 14:30 GTC Vianor Vidre Bečej Kikinda Mammoths
B 15:00 Novi Kneževac Grofovi Klek Knights

Raspored utakmica polufinala, treće mesto i finala

UTAKMICA VREME DOMAĆIN GOST
POLUFINALE 16:00 A1 B2
POLUFINALE 16:40 B1 A2
TREĆE MESTO 17:20 T1 T2
FINALE 18:00 F1 F2

Izvor: Savez američkog fudbala Vojvodine / Grofovi

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo