Poker medalja na Balkan bowlu pred početak fleg lige

petak, 13.10.2017.

vojvodina senioriNakon letnje pauze, jesenji deo sezone u okviru SAAF-a je rezervisan za juniorsku ligu pod opremom kao i takmičenja svih uzrasta u Fleg ligi Srbije, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

Osim toga, početkom oktobra se sada već tradicionalno održava Balkan Bowl. Drugu godinu zaredom domaćin je bio Sombor, a i ovaj put nekoliko igrača Grofova je zaslužilo poziv u selekciju All star tima Vojvodine koju je i ovoga puta kao selektor predvodio Vasa Vorkapić.

U seniorskoj konkurenciji, momci sa severa su odbranili bronzu osvojenu prošle godine. Nakon dramatičnih mečeva, savladana je reprezentacija Bosne i Hercegovine dok su tesnim rezultatom poraženi od Hrvatske i Srbije.

U All star timu mesto su našli Oliver Ostojin (br 9) ,Gomboš Sabolč (22) i Horvat Tamaš (87), i okitili se bronzanim medaljama, dok je još nekoliko igrača Grofova usled drugih obaveza moralo da otkaže poziv. Za Ostojina i Gomboša ovo je druga bronza na Balkan bowlu, jer su i prošle godine igrali za selekciju severa. Vredi napomenuti da je Srbija odbranila zlato osvojeno prošle godine.

vojvodina pioniriTradiciju osvajanja bronzanih medalja „narušio“ je najmlađi među njima, ovoga puta u U-15 konkurenciji, Milan Stojanović (broj 28) . Nakon što je nosio ekipu Vidri iz Bečeja kroz pionirsku fleg ligu, zaslužio je poziv u selekciju All star tima Vojvodine, i bio je jedan od glavnih aktera u dramatičnoj pobedi nad Srbijom gde je prelomnim tačdaunom doneo srebro ekipi All star-a koju je sa klupe predvodio Branislav Fekete. U meču za zlato Slovenija je potvrdila dominaciju nad Srbijom i All star timom.

U senci Balkan Bowla tekle su pripreme za seniorsku fleg ligu. Nakon iznenađujućeg plasmana na finalni turnir prošle sezone, Grofove ovoga puta očekuje težak zadatak u grupi sever gde će se kroz tri turnira voditi borba sa ekipama Inđije (aktuelni šampion), Sremske Mitrovice (osvajač kupa Vojvodine) i Wild Dogsima iz Novog Sada koji su novajlije u ovom takmičenju.

U taboru Grofova ne očekuju da ponove uspeh iz prošle sezone s obzirom da je ekipa pretrpela značajne promene i već na prvom turniru nastupiće znatno oslabljena, ali uz veliku požrtvovanost pokušaće da iznenade neke od favorita.

Prvi turnir na programu je u nedelju 15. oktobra, a domaćin je ekipa iz Inđije.

Ovog vikenda startuju seniorska fleg takmičenja

SENIORSKA FLEG LIGA SRBIJE
Grupa Sever
Inđija Indians
Novi Kneževac Grofovi
Sremska Mitrovica Legionaries
Novi Sad Wild Dogs
Grupa Centar
Novi Beograd Orlovi
Valjevo Werewolves
Obrenovac Hawks
Beograd Blue Dragons
Grupa Jug
Bor Golden Bears
Kragujevac Wild Boars
Vranje Vrane
Čačak Angel Warriors

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo