Borba za finalni turnir, Grofovi domaćini u Bečeju

četvrtak, 02.11.2017.

Grofovi SF EkipaIako je prvobitno bio najavljen odmah nakon prvog turnira, usled manjih izmena u kalendaru takmičenja, drugi turnir SFLS grupa Sever odigraće se u nedelju 5. novembra.

KAF Grofovi su dobili priliku da se kao domaćini bore za mesto na finalnom turniru. Naime zbog nemogućnosti dobijanja terena u Novom Kneževcu, Grofovi će biti domaćini samo na papiru, a za mesto odigravanja odabrali su Bečej s obzirom da nekoliko bečejskih Vidri nastupa za Grofove u ovom takmičenju, pa se može računati na podršku bečejske publike.

Početak turnira zakazan je za 13 časova na pomoćnom terenu stadiona kraj Tise (OFK Bečej).

Kao i na prvom turniru borbu za jedno od prva dva mesta u grupi vodiće Indiansi (Inđija), Wild Dogsi (Novi Sad) i Grofovi. Lider grupe i aktuelni šampion Indiansi su favoriti i ovoga puta, pa stoga treba očekivati da Wild Dogsi i Grofovi u direkntom duelu odluče u drugom putniku na finalni turnir. Za tako nešto pod pretpostavkom da Inđija opravda ulogu favorita, Grofovima bi bila potrebna pobeda nad Novosađanima od 13 poena razlike.

Drugi turnir dočekujemo u boljem raspoloženju nego prvi, pre svega zbog toga što ćemo biti kompletniji nego što je to bio slučaj u Inđiji kako na terenu tako i na sajdlajnu s obzriom da nisam bio u mogućnosti da vodim ekipu na prvom turniru. Uložićemo poslednji atom snage kako bi ponovili prošlogodišnji uspeh. Iako je sportski nadati se, realno je očekivati da meč protiv Wild Dogsa bude presudan, a uz širi roster nego na prvom turniru kada su nas pobedili sa 12 poena razlike, i veći napadački potencijal jer se vraćaju neki od prošlogodišnjih nosilaca igre mislim da je minus od 12 poena dostižan

– istakao je Milan Truman Stojanović, trener ekipe pod čijim vođstvom su se Grofovi i prošle sezone plasirali na finalni turnir.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo