O Nama

Grofovi NK grb kluba

Klub američkog fudbala „Novokneževački Grofovi“ osnovan je na konstitutivnoj sednici Skupštine kluba 19.11.2006. godine. Definisanjem svih vitalnih organa unutarklupske strukture, a kasnije i Rešenjem o registraciji Kluba Ministarstva prosvete i sporta, sportski kolektiv „Novokneževački Grofovi“ i zvanično egzistira na ovim prostorima pod okriljem Srpske asocijacije američkog fudbala (SAAF).

Motivi za osnivanje Kluba su sportsko-humane prirode. Pre svega, ova ideja realizovana je kao vid angažmana grupe mladih entuzijasta s ciljem da se američki fudbal promoviše u našoj Državi ne samo medijski već i u praksi.

 • Grofovi 2007

  U godini nakon osnivanja, Grofovi su prilično ambiciozno započeli trenažni proces s ciljem da se igrači obuče taktičko-tehničkim zahtevima američkog fudbala. Rešeni su određeni administrativni problemi i definisana unutarklupska struktura.

 • Grofovi 2008

  Konačno, 2008. godine, Klub je uspeo da nabavi zaštitnu opremu, da odigra svoju debitantsku rolu u Nacionalnoj ligi Srbije i ostvari pri tome solidan uspeh. Naime, nakon pet odigranih kola u NLS grupa Sever, sa skorom od jedne pobede i četiri poraza, Grofovi su sezonu završili na četvrtom mestu. Prvi zvanični tačdaun u istoriji kluba postigao je sejfti Milan Ilkić.

 • Grofovi 2009

  2009. godine Grofovi su uspeli da animiraju veliki broj mladih ljudi da počnu aktivno da se bave ovim sportom, što je za posledicu imalo formiranje juniorske selekcije kluba i njeno prvo učešće u Juniorskoj ligi Srbije. Rezultatski gledano nisu se proslavili. Kao i njihove starije kolege, u Nacionalnoj ligi Srbije, takmičenje su završili na poslednjem mestu. Pred kraj 2009. godine, posmatrajući situaciju u kojoj se američki fudbal u Srbiji nalazi, kao i uslove za razvoj samog kluba, Grofovi su doneli odluku da pristupe SAAF-u.

 • Grofovi 2010

  Na opšte iznanađenje poznavalaca ovog sporta, Grofovi su 2010. godine takmičeći se u Superligi Srbije ostvarili šest pobeda i samo jedan poraz, izborivši pri tome plasman u elitnu A diviziju. Uspešni su bili i juniori koji su nakon odličnih rezultata u grupi Sever B, zaustavljeni u četvrtfinalu Juniorske lige Srbije. Novokneževčani su, jula meseca, odigrali i svoju prvu međunarodnu utakmicu protiv Bats-a iz Segedina (Mađarska).

 • Grofovi 2011

  Iako su izborili plasman u viši rang, zbog reorganizacije takmičenja koje je usledilo nakon ujedinjenja SAAF-a i SAFS-a, Grofovi su se 2011. godine takmičili u diviziji Sever. Ekipa Novog Kneževca odigrala je jednu čudnu i zanimljivu sezonu. Mnogi su joj predviđali visok plasman (plej of), međutim dva lošija izdanja uslovila su da takmičnjenje završe na četvrtom mestu sa skorom 3-3. Juniorska liga Srbije, na žalost, protekla je bez učešća Grofova.

 • Grofovi 2012

  Ekipa Novog Kneževca se nije proslavila 2012. godine. Nakon dve godine u kojima je zbirno zabeleženo 10 pobeda i 4 poraza, Grofovi su takmičenje u Prvoj ligi Srbije grupa Sever završili na poslednjem mestu, bez zabeležene pobede na terenu (jedna službenim rezultatom) sa skorom 1:7. Juniorska liga Srbije je i ove godine protekla bez učešća Grofova.

 • Grofovi 2013

  Velike promene u igračkom kadru usledile su 2013. godine, što je rezultiralo najlošijom sezonom (skor 0-5). Grofovi nisu mogli da pruže značajan otpor ekipama iz PLS grupa Sever, ali da ne bude baš skroz uzalud utrošena sezona, potrudili su se mladi igrači. Njih nekoliko je ove godine dobilo ozbiljnu šansu i slobodno se može reći da su je maksimalno iskorilistili.

 • Grofovi 2014

  Angažovanjem dvojice Amerikanaca i nekolicine igrača iz prijateljskog kluba Bats-a (HUN) Grofovi su 2014. godine ispisali novu stranicu u svojoj istoriji. Nakon dve godine posta, zabeležene su dve pobede što je na kraju bilo dovoljno za solidno 5 mesto (od 7 ekipa) na tabeli Druge lige.

 • Grofovi 2015

  2015. godine ekipa Novog Kneževca donela je odluku o odustajanju od takmičenja. Na ovaj nepopularan korak Grofovi su se odlučili jer je klub bio suočen sa velikim brojem odlazaka igrača (što zbog privatnih razloga, što zbog prelazaka u druge klubove). I pored velike želje da se sezona odigra (sa malim rosterom), preovladalo je mišljenje da bi time zdravlje igrača bilo izloženo velikom riziku.

 • Grofovi 2016

  Nakon pauze od jedne sezone bez takmičarskih utakmica, Grofovi se 2016. godine vraćaju na mapu američkog fudbala. U svom debitantskom nastup u seniorskoj Fleg ligi (beskontaktna verzija američkog fudbala) Grofovi su prevazišli sva očekivanja plasmanom na finalni turnir. Ipak, nakon dva poraza u grupi snovi o medalji su se raspršili.

 • Grofovi 2017

  Grofovi 2017. godine nisu uspeli da ponove odlične partije iz prethodne sezone i stignu do same završnice seniorske Fleg lige Srbije. Više sreće imali su igrači Grofova, članovi selekcije All star tima Vojvodine, koji su se sa II Balkan Bowl-a vratili sa tri bronzane i jednom srebrnom medaljom.

Prijatelji kluba:

nk logo
mesna zajednica novi knezevac
berber prle
visa-prom logo